Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

CWE PO - CWE CLERKS - COMPUTER AWARENESS TWO

COMPUTER AWARENESS TWO

1. If a word is typed that is not in Word’s dictionary, a____________wavy underline appears below the word.
(A) red
(B) green
(C) blue
(D) black
(E) None of these

2. The____________button on the quick access Toolbar allows you to cancel your recent commands or actions.
(A) Search
(B) Cut
(C) Document
(D) Undo
(E) None of these

3. In Excel, any set of characters containing a letter , hyphen, or space is considered—
(A) a formula
(B) text
(C) a name
(D) a title
(E) None of these

4. ____________Software allows users to perform calculations on rows and columns of data.
(A) Word processing
(B) Presentation graphics
(C) Database Management Systems
(D) Electronic Spreadsheet
(E) None of these

5. A ____________represent approximately one billion memory locations.
(A) kilobyte
(B) megabyte
(C) gigabyte
(D) terabyte
(E) None of these

6. ____________cells involves creating a single cell by combining two or more selected cells.
(A) Formatting
(B) Merging
(C) Embedding
(D) Splitting
(E) None of these

7. The operating system is the most common type of____________software.
(A) communication
(B) application
(C) system
(D) word-processing
(E) None of these

8. When you quickly press and releaes the left mouse button twice , you are—
(A) Primary-clicking
(B) pointing
(C) Double-clicking
(D) Secondary-clicking
(E) None of these

9. The horizontal and vertical lines on a worksheet are called—
(A) cells
(B) sheets
(C) block lines
(D) gridlines
(E) None of these

10. To delete an incorrect character in a document, ____________ to erase to the right of the insertion point.
(A) press the left mouse key
(B) double-click the right mouse key
(C) press the BACKSPACE key
(D) press the delete key
(E) None of these

11. The operating system does all of the following EXCEPT:
(A) provide a way for the user to interact with the computer.
(B) manage the central processing unit (CPU).
(C) manage memory and storage.
(D) enable users to perform a specific task such as document editing.

12. During the boot process, the____________looks for the system files.
(A) CD
B. BIOS
C. CPU
D. DVD

13. ____________ are lists of commands that appear on the screen.
(A) GUIs
(B) Icons
(C) Menus
(D) Windows

14. ____________ is the ability of an operating system to control the activities of multiple programs at the same time.
(A) Multitasking
(B) Streamlining
(C) Multiuser
(D) Simulcasting

15. The unique signal, generated by a device, that tells the operating system that it is in need of immediate attention is called an:
(A) action.
(B) event.
(C) interrupt.
(D) activity.

16. The operating system controls access to the processor by assigning a(n) ____________ to each task requiring the processor’s attention.
(A) CPU
(B) slice of time
(C) stack
(D) event

17. The blocks of code, included in the operating system, that software applications interact with are known as:
(A) application programming interfaces (APIs).
(B) complimentary metal-oxide conductors (CMOS).
(C) device drivers.
(D) bootstrap loaders.

18. MS-DOS is a ____________ operating system.
(A) point-and-click
(B) user-friendly
(C) command-driven
(D) Mac

19. An interrupt handler is a(n):
(A) location in memory that keeps track of recently generated interrupts.
(B) peripheral device.
(C) utility program.
(D) special numeric code that indicates the priority of a request.

20. A spooler is a(n):
(A) location in memory that maintains the contents of a document until it prints out.
(B) print job.
(C) program that coordinates the print jobs that are waiting to print.
(D) message sent from the printer to the operating system when a print job is completed.

21. Virtual memory is typically located:
(A) on a floppy disk.
(B) in the CPU.
(C) in a flash card.
(D) on the hard drive.

22. The purpose of a swap (or page) file is to:
(A) maintain pages of documents that are being spooled to the printer.
(B) hold a program’s data or instructions in virtual memory when it can’t fit in RAM.
(C) prevent thrashing in a multitasking environment.
(D) allow multiple print jobs to print their pages out simultaneously.

23. The definition of thrashing is:
(A) swapping data between virtual memory and RAM too frequently.
(B) insufficient hard disk space.
(C) too many processors being managed by the operating system.
(D) inaccurate information stored in the registry.

24. All of the following are TRUE of Safe Mode EXCEPT:
(A) Safe Mode is a special diagnostic mode.
(B) Safe Mode loads all nonessential icons.
(C) Safe Mode allows users to troubleshoot errors.
(D) Safe Mode loads only the most essential devices.

25. Verification of a login name and password is known as:
(A) configuration.
(B) accessibility.
(C) authentication.
(D) logging in.

26. The combination of the operating system and the processor is referred to as the computer’s:
(A) CPU.
(B) platform.
(C) BIOS.
(D) CMOS.

27. The following message generally means:
(A) a nonsystem floppy has been left in the floppy disk drive.
(B) the CD drive is not functioning.
(C) the BIOS is corrupted.
(D) there is a problem loading a device.

28. Which of the following is the correct sequence of actions that takes place during the boot-up process?
(A) Load operating system ? Activate BIOS ? Perform POST ? Check configuration settings
(B) Activate BIOS ? Perform POST ? Load operating system ? Check configuration settings
(C) Perform POST ? Load operating system ? Activate BIOS ? Check configuration settings
(D) Activate BIOS ? Check configuration settings ? Perform POST ? Load operating system

29. All of the following are steps involved in the boot process EXCEPT:
(A) load the operating system into RAM.
(B) the power-on self-test.
(C) activate the basic input/output system (BIOS).
(D) load application programs.

30. The ____________, stored on a ROM chip, is responsible for loading the operating system from its permanent location on the hard drive into RAM.
(A) BIOS
(B) API
(C) device driver
(D) supervisor program

31. The basic input/output system (BIOS) is stored in:
(A) RAM.
(B) ROM.
(C) the CPU.
(D) the hard drive.

32. Ensuring that the essential peripheral devices are attached and operational is the ____________ process.
(A) configuration
(B) CMOS
(C) POST
(D) ROM

33. The memory resident portion of the operating system is called the—
(A) registry.
(B) API.
(C) CMOS.
(D) kernel.

34. Which of the following does NOT occur during the power-on self-test (POST)?
(A) The ScanDisk utility begins to run.
(B) The video card and video memory are tested.
(C) The BIOS identification process occurs.
(D) Memory chips are checked to ensure they are working properly.

35. All of the following are TRUE regarding virtual memory EXCEPT—
(A) any amount of RAM can be allocated to virtual memory.
(B) the setting for the amount of hard drive space to allocate to virtual memory can be manually changed.
(C) this temporary storage is called the swap file (or page file).
(D) virtual memory is physical space on the hard drive.

36. The operating system allows users to organize the computer’s contents in a hierarchical structure of directories that include all of the following EXCEPT:
(A) files.
(B) folders.
(D) drives.
(D) systems.

37. All of the following statements concerning windows are true EXCEPT—
(A) windows are an example of a command-driven environment.
(B) windows can be resized and repositioned on the desktop.
(C) more than one window can be open at a time.
(D) toolbars and scrollbars are features of windows.

38. All of the following statements concerning files are true EXCEPT—
(A) A file is a collection of related pieces of information stored together for easy reference.
(B) Files can be generated from an application.
(C) Files are stored in RAM.
(D) Files should be organized in folders.

39. Using Windows Explorer, a plus (+) sign in front of a folder indicates—
(A) an open folder.
(B) the folder contains subfolders.
(C) a text file.
(D) a graphics file.

40. In Windows XP, if you want to see the file size and modified dates of all files in a folder, the best viewing option is the __________ view.
(A) List
(B) Thumbnails
(C) Details
(D) Icon

41. For applying for this project, the applicants were required to—
(A) Pay fee by Cheque
(B) Pay fee by Demand Draft
(C) Pay fee by Postal Order
(D) No fee/postage was required to be paid

42. Which of the following is NOT associated with Computers ?
(A) Bit
(B) Binary
(C) Pencil
(D) Mouse

43. ‘MICR’ technology used for clearance of cheques by banks refers to—
(A) Magnetic Ink Character Recognition
(B) Magnetic Intelligence Character Recognition
(C) Magnetic Information Cable Recognition
(D) Magnetic Insurance Cases Recognition

44. Modern Computers represent characters and numbers internally using one of the following number systems—
(A) Penta
(B) Octal
(C) Hexa
(D) Binary

45. Smallest storage unit of a computer is—
(A) Bit
(B) Byte
(C) Nibble
(D) Pixel

46. A MODEM is connected in between a telephone line and a—
(A) Network
(B) Computer
(C) Communication Adapter
(D) Serial Port

47. Window is ………… and Window 95, Window 98 are …………
(A) Graphical User Interface, Operating System
(B) Graphics Useful Interface, Executing Systems
(C) Graph User Interval, Expert Systems
(D) Graphical Use Interphase, Excel Systems

48. Which of the following best explains e-governance ?
(A) Improving the functioning of Government
(B) Teaching Government employees the basics of computing
(C) Delivery of public services through internet
(D) Framing of cyber-laws of chatting on internet

49. ‘Buy Now–Pay Now’ is commonly used for………
(A) Visa Cards
(B) Vault Cards
(C) Credit Cards
(D) E-purse

50. Smart Card is………
(A) Special purpose Cards
(B) Microprocessor Cards
(C) Processing unit contains memory for storing data
(D) Processing unit for software handling


**********************************
ANSWERS—COMPUTER AWARENESS TWO

1.A 2.D 3.B 4.C 5.C 6.B 7.C 8.C 9.D 10.D

11.D 12.B 13.C 14.A 15.C 16.B 17.A 18.C 19.D 20.C

21.D 22.B 23.A 24.B 25.C 26.B 27.A 28.B 29.D 30.A

31.B 32.C 33.D 34.A 35.A 36.D 37.A 38.C 39.B 40.C

41.B 42.C 43.A 44.D 45.A 46.B 47.A 48.C 49.A 50.B


********************
CWE PO - CWE CLERKS - COMPUTER AWARENESS TWO Reviewed by sambasivan srinivasan on 8:57:00 PM Rating: 5

3 comments:

Yogesh Bhatt said...

Kindly explain question 21 Virtual memory is......

Yogesh Bhatt said...

What is the meaning of the question number 27....plz plz respondspond

Yogesh Bhatt said...

What type of question is question number 41??! Is this a computer related one

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.