Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

Basic Quantitative aptitude--Five

PLEASE WORK OUT THE PROBLEMS.  IN CASE THERE IS ANY CHANGE IN ANSWERS PLEASE SEND EMAIL TO samba.ssivan@gmail.com.

good day


41. There are two circles, one circle is inscribed and another circle is circumscribed over a square. What is the ratio of area of inner to outer circle?

a) 1 : 2             b)2:3                c)3:4                d)2:1

42.If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr, then what is the speed of the stream ?

(a) 13 km/hr
(b) 26 km/hr
(c) 34 km/hr
(d) none of these

43. Find the value of ( 0.75 * 0.75 * 0.75 - 0.001 ) / ( 0.75 * 0.75 - 0.075 + 0.01)

(a) 0.845
(b) 1.908
(c) 2.312
(d) 0.001

44. A can have a piece of work done in 8 days, B can work three times faster than the A, C can work five times faster than A. How many days will they take to do the work together ?

(a) 3 days
(b) 8/9 days
(c) 4 days
(d) can't say

45. A car travels a certain distance taking 7 hrs in forward journey, during the return journey increased speed 12km/hr takes the times 5 hrs.What is the distance travelled

(a) 210 kms
(b) 30 kms
(c) 20 kms
(c) none of these

46. Find (7x + 4y ) / (x-2y) if x/2y = 3/2 ?

(a) 6
(b) 8
(c) 7
(d) data insufficient

47. If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.

(a) 40%
(b) 55%
(c) 35%
(d) 30%

48. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?

(a) 110 men
(b) 130 men
(c) 100 men
(d) none of these

49. In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?

(a) Rs. 500
(b) Rs. 600
(c) Rs. 800
(d) Rs. 900

50. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself.

(a) 6
(b) 8
(c) 10
(d) 12

41.a
42.a
43.a
44.b
45.b
46.c
47.d
48.a
49.c
50.a

Basic Quantitative aptitude--Five Reviewed by sambasivan srinivasan on 5:13:00 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.