Top Ad unit 728 × 90



Basic Quantitative aptitude--six

I have given only 10 problems.  please work out and write to me if there is an error in answers.

1.If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.
(a) 40%                        (b) 55%                       (c) 35%            (d) 30%

2. A certain number of men can finish a piece of work in 10 days. If however there were 10 men less it will take 10 days more for the work to be finished. How many men were there originally?
(a) 20 men                   (b) 30 men                   (c) 40 men       (d) none of these

3. In simple interest of 10% p.a. what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?
(a) Rs. 500                   (b) Rs. 600                  (c) Rs. 800       (d) Rs. 900

4. If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself.
(a) 6                             (b) 8                             (c) 10               (d) 12

5. Two trains move in the same direction at 50 kmph and 32 kmph respectively. A man in the slower train observes the 15 seconds elapse before the faster train completely passes by him.What is the length of faster train ?
(a) 100m                      (b) 75m                        (c) 120m          (d) 50m

6. How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each mesh is 8mm long and 5mm wide ?
(a) 2500                       (b) 25000                     (c) 250             (d) 250000

7. . x% of y is y% of ?
(a) x/y                          (b) 2y                           (c) x                 (d) can't be determined

8. The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?
(a) 15%                        (b) 16.66%                  (c) 12%            (d) 9%

9. A man spends half of his salary on household expenses, 1/4th for rent, 1/5th for travel expenses, the man deposits the rest in a bank. If his monthly deposits in the bank amount 50, what is his monthly salary ?
(a) Rs.500                    (b) Rs.1500                 (c) Rs.1000      (d) Rs. 900

10. 15 men take 21 days of 8 hrs. each to do a piece of work. How many days of 6 hrs. each would it take for 21 women if 3 women do as much work as 2 men?
(a) 30                           (b) 20                           (c) 19               (d) 29

  1. d
  2. a
  3. c
  4. a
  5. b
  6. b
  7. c
  8. b
  9. c
  10. a

Basic Quantitative aptitude--six Reviewed by sambasivan srinivasan on 6:04:00 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form


Email *

Message *

Powered by Blogger.