Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

Basic Quantitative aptitude--Three


PLEASE WORK OUT AND CHECK WITH THE ANSWERS GIVEN,  IF THERE IS ANY CHANGE PLEASE POST IN COMMENTS .

21.In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either. How many of these studied both Latin and Greek

A.0
B.3
C.4
D.5

22.If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

A.1/4
B.1/2
C.1
D.2

23. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

(A) b < a
(B) b > a
(C) b = a
(D) b >= a

24. In June a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

A. 12
B. 20
C. 24
D. 30

25. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/

A. D/(M-3)
B. MD/3
C. M/(D-3)
D. 3D/(M2-3M)

26. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

A. 7
B. 8
C. 11
D. 12

27. Two hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 60 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

A. 30
B. 40
C.58
D. 60

28. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?

A.-5
B. 4
C. 2
D. 8

29.The distance between two places A and B  is 120 km .If one goes by upwards by 60 kmph and comes back at 40kmph what is the average speed during the journey?

a) 48kmph       b)52kmph        c)45kmph        d)54kmph

30. A school has 30% students from Maharashtra .Out of these 20% are Bombey students. Find the total percentage of Bombay?

a)8%                b)  6%              c)5%                d)10%

ANSWERS\
21.b
22.c
23.a
24.c
25.d
26.c
27.b
28.d
29.a
30.b

Basic Quantitative aptitude--Three Reviewed by sambasivan srinivasan on 12:11:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.