Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

synonyms -nov 2012 1


1. denigrate

a. extol

b. glorify

c. belittle

d. plagiarize

ANS:c
2.congregate

a.break up

b.distribute

c.disaggregate

d.cluster

ANS:d
3. deprave

a. debauch

b. sincere

c. honest

d. corrupt

ANS:d
4. convalesce 

a. deteriorate

b. improve

c. depreciate

d. worsen

ANS:b
5. desecrate

a. profane

b. moral

c. aesthetic

d. blissful

ANS:a
6. copious 

a. abundant

b. bountiful

c. profuse

d. all of the above

ANS:d
7. detour

a. on course

b. deviation

c. straight

d. arc

ANS:b
8.countermand

a. advance

b. cancel

c. proceed

d. evoke

ANS:a
9. detrimental

a. deleterious

b. beneficial

c. benign

d. benevolent

ANS:a
10. cower

a. quail

b. cringe

c. tremble

d. all of the above

ANS:d
11.devour

a. inhale

b. exhale

c. consume

d. exhume

ANS:c
12. coy

a. demure

b. bold

c. diabolical

d. debonair

ANS:a
13. devout

a. agnostic

b. believer

c. atheist

d. god fearing

ANS:d
14. craggy

a. rocky

b. soft

c. mellow

d. meek

ANS:c
15. dexterous 

a. menial

b. drone

c. agile

d. drudge

ANS:c
16.cudgel

a. duck

b. baton

c. ball

d. bleary

ANS:b
17. diabolical

a. evil

b. benevolent

c. munificent

d. benign

ANS:a
18. culpable 

a. innocent

b. exonerate

c. balmy

d. blameworthy

ANS:d
19. dialect

a. shallow

b. swallow

c. neutral tone

d. accent

ANS:d
20. cult

a. legion

b. revolt

c. following

d. ordinary

ANS:c
synonyms -nov 2012 1 Reviewed by sambasivan srinivasan on 9:37:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.