Top Ad unit 728 × 90




1.      What are the two types of output devices?
a) Monitor and mouse b) Storage disks (floppy, CD)
c) keyboard and mouse
d) Windows 2000, Window NT
e) None of these.
2.      To access properties of an object, the mouse technique to be used is-----
a) dragging
b) dropping
c) right clicking
d) shift clicking
e) none of these.
3.      Connections to the itnernet using a phone line and a modem are called ...... connections.
a) digital 
b) dial up
c) broadband
d) dish
e) none of these.
4.                   The OSI model is divided into ............... processes called layers.
a) Five
b) six
c) seven
d) eight
e) none of these.
5.       Systems software is the set of programs that enables your computer's hardware devices and to work together.
a) management
b) processing
c) utility
d) application
e) none of these.
6.       Which of the following types of memory improves processing by acting as a temporary high-speed holding area between the memory and the CPU?
a) RAM
b) ROM
c) Cache momory
d0 flash memory
7.      Virtual memory is -------------------------
a) in RAM
b) only necessary if your do not have any RAM in your computer
c) memory on the hard disk that the CPU uses as extended RAM
d) back up device for floppy disks
e) none of these
8.      Office LAN that are spread geographically apart on a large scale can be connected using a corporate-----------------
a) CAN

9.      9. What is the process of copying software programs from secondary storage media to the hard disk called?
a) Configuration
b) Download
c) Storage
d) Upload
e) Installation
10.  The code for a web page is written using ---------------
a) A fifth generation language
b) Winzip
c) Perl
d) Hypertext mark up language
e) URL
11.  Small application programs that run on a web page and may ensure form is completed properly or provide animation are known as ---
a) flash
b) spiders
c) cookies
d) applets
e) sparks
12.  A register that keeps track of the next instruction to be executed is called a/an:
a) data register
b) instruction register
c) action register
d) program counter
e) accumulator

13.  The microprocessor of a computer
a) does not understand machine language
b) understands machine language and hi-level language
c) understands only machine language
d) understands only high level languages
e) understands only assembly language

14.  A set of choices on the screen is called a(n)
a) menu
b) reverse video
c) action place
d) editor
e) template

15.   What is the full form of PROM?
a) Programmable Read only memory
b) Progressive Read only memory
c) periodic read only memory
d) perfect read only memory
e) program Read-only Memory.

16.  16. a set of instructions telling the computer what to do is called-----
a) mentor
b) instructor
c) compiler
d) program
e) debugger

17.   Transformation of input into output is performed by-------
a) peripherals
b) memory
c) storage
d) The input output unit
e) the CPU

18.  What is included in an email address?
a) Domain name followed by user's name
b) User's names followed by domain name
c) user's name followed by postal address
d) user's name followed by street address
e) none of these.

19.  . What is called the secret code which prohibits entry into some programs?
a) access
b0 passport
c) entry code
d) password
e) key word

20.  A collection of related files is called a ...............
a) character
b) field
c) date base
d) record
e) none of these.

1.E      2.C      3.B      4.C      5.C      6.C      7.C      8.D      9.E      10.D

11.A    12.B    13.C    14.A    15.A    16.D    17.E    18.B    19.D    20.C

COMPUTER KNOWLEDGE -18-12-2012 DDTHI Reviewed by sambasivan srinivasan on 9:10:00 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form


Email *

Message *

Powered by Blogger.