$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/android-home.html

$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/general-awareness_11.html

$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/govt-jobs.html

$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/bank-jobs.html

$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/aptitude-skills.html

$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/videos.html

$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/bank-interviews.html

$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/reasoning.html

$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/general-english.html

$type=three$author=hide$comment=hide$readmore=hide$show=p/essay-writing.html

Archive Pages Design$type=blogging

Banking related general awareness-- 2013/1

PAPER ONE National 1.         Which country, on November 28, 2012 expressed interest in providing funds for moderniz­ing the govern...


PAPER ONE
National

1.         Which country, on November 28, 2012 expressed interest in providing funds for moderniz­ing the government hospital in the township of Vengurla in Maharashtra's Sindhudurg dis­trict, on condition it be named after the legendary Indian phy­sician, Dr. Dwarkanath Shan­taram Kotnis?
a) Japan            b) China            c) Malaysia       d) Germany
2.         The Union Government of In­dia on 27 November 2012 ap­proved a scheme under the 12th Five Year Plan for carry­ing out an anti-piracy initia­tive in the audio-visual sector. Which of the following is/are the highlights of this scheme?
a) Under the scheme, the cam­paign on piracy through audio­visual, internet and print me­dia will be launched.
b) This new scheme of the Infor­mation & Broadcasting Min­istry has an outlay of Rs 2 crores for the plan period of 2012-17.
          Select the correct answer us­ing the codes given below:
            A) Only a          B) Only b          C) Both a and b             D) Neither a nor b
3.         A coastal chain of static sen­sors positioned along the coast of which state was inaugurat­ed by Ministry of Defence in a ceremony held at Coast Guard District Headquarters on 23 November, 2012?
a) Andhra Pradesh         b) Gujarat          c) Odisha          d) Tamil Nadu
4.         The renaming of Fawara Chowk in the Shadman area • In Pakistan after revolutionary freedom fighter Bhagat Singh got delayed further on Novem­ber 27, 2012 with a High Court extending a stay on the pro­posal by three weeks. Which High Court of Pakistan is be­ing alluded here?
a) Islamabad High Court b) Lahore High Court      c) Multan High Court
d) Sindh High Court
5.         The Union Cabinet of India on 22 November, 2012 passed the National Pharmaceutical Pric­ing Policy (NPPA). As per the new pricing policy declared by the Union Government, how many essential drugs would come under price control poli­cy of the nation?
            a) 126                           b) 222               c) 348               d) 455
6.            With which country did India sign an Earths Pact on 16 No­vember, 2012 that will enable the latter to import the rare Earth minerals from India?
a) Myanmar       b) China            c) Japan            d) Iran
7.            Union Finance Minister P. Chidambaram on 18 Novem­ber, 2012 disclosed that the amendments to GAAR (General Anti-Avoidance Rules), the controversial law against tax avoidance through foreign in­vestments, had been finalised. The amendments has been made in line with the recom­mendations made by the
a) Thorat Committee       b) Ahluwalia Committee              c) Shome Committee
            d) Kelkar Committee
8.         President of Afghanistan Ha- mid Karzai was in India on a four day visit from 9 Novem­ber, 2012 to 12 November, 2012. Which of the following agreements /MoUs was/were signed between the two coun­tries during his visit?
a) MoU on Fertilizer        b) MoU on the development of coal resources
            c) MoU under which India will provide grants to Afghani­stan to implement small development projects through local bodies, com­munity organisations, charitable trusts and edu­cational institutions.
d) All of the above
9.         In November 2012, an Opera­tional Safety Review Team (OS- ART) of the International Atomic Energy Agency (IAEA) gave clean chit to which Atom­ic Power Plant (APP) of India after conducting an in-depth safety review of the plant?
           a) Narora            b) Kalpakkam    c) Rawatbhata   d) Trombay
10.     The Protection of Children from Sexual Offences Act. 2012 came into force in India on 14 November, 2012. Which of the following is/are not the fea­tures of this act?
a) It defines child as a person below the age-group of 14
b) It is gender-neutral     
c) It has made it mandatory to report the sexual offenc­es against any child
d) Section 45 of the Act allows the Union Government to make the necessary changes in the Act, whenever and wherever applicable
11.        The three-day review meeting of Ministers of Education and heads of delegation of the E-9 countries ended in New Delhi on 10 November, 2012 with the adoption of the New Delhi Commitment. Which of the following is not a member of E-9?
            a) Pakistan and Nigeria              b) China and Indonesia
            c) Mexico and Bangladesh          d) Sri Lanka and Japan
12.        The Union Government on 8 November, 2012 approved the release of funds for the establishment of how many integrated textile parks, which was sanctioned in the 11th Five Year Plan?
            a) 13                 b) 18                 c) 21                 d) 36
13.        The Union Government recently constituted a National Committee on Direct Cash Transfers. Who among the following do not come under this committee?
            a) Prime Minister of India           
            b) Deputy Chairman of the Planning Commission of India
            c) Governor of the Reserve Bank of India
            d) Chairman of the Unique Identification Authority of India
14.        India and which country, on 8 November, 2012 decided to step-up cooperation in Cyber Security during the Foreign Minister level talks of both the nations?
            a) Britain           b) Russia          c) Japan            d) Brazil
15.        The Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) on 5 November, 2012 issued a cap of 100 SMSs per day at concession rate. With reference to TRAI, which of the following statements is/are correct?
            a) It came into existence in 1997
            b) It came into existence by an Act of Parliament
            c) Its constitution came into effect in 1994, when the Government constituted the National Telecom Policy (NTP)
            d) All of the above
16.        Which country, on 6 November, 2012 lifted its around twenty years old travel advisory for its nationals against travel to Srinagar, Jammu and Ladakh, referring improvements of the security situation in the State?
            a) The United Kingdom   b) Australia        c) Japan            d) China
17.        The central government recently signed a tripartite pact with some state and UT governments for laying digital highway and also formed a special purpose vehicle BBNL for facilitating connection to every gram Panchayat with broad band network. Which of the following Union Territories of India has / have not signed the pact?
            a) Dadar and Nagar Haveli           b) Daman and Diu          c) Puducherry
            d) Delhi
18.        The Union Cabinet of India on 1 November, 2012 gave its nod to grant retired personnel of central police and paramilitary forces the status of ex-Servicemen. Retired personnel from which of the following would now be counted among the ex-central police personnel equivalent to the ex-servicemen recognition of the retirees of the defence forces?
            a) CRPF            b) CISF and BSF           c) ITBP and SSB           d) All of the above
19.        India and which country on 6 November, 2012 succeeded in creating a mechanism for shipping Uranium to India clearing the mistrust generated on the other side after the nuclear explosion from India in 1974?
            a) Canada         b) Australia        c) Britain           d) Japan
20.        The Union Government body, Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) on 1 November, 2012 lifted the export ban on milk products till March 2013. Which of the milk products come under this category?
            a) Whole milk powder (WMP)      b) Dairy whitener            c) Infant milk foods
            d) All of the above
21.        Senior officials of the India, Japan and which other country held their third trilateral dialogue in New Delhi on 29 October, 2012 to enhance cooperation on combating maritime security, combating piracy and leveraging their strengths to shape the Asia Pacific architecture?
            a) China            b) USA              c) Indonesia       d) South Korea
22.        India and the United Kingdom on 30 October, 2012 signed a protocol amending the bilateral convention on avoidance of double taxation and prevention of fiscal evasion related to taxes on income and capital gains. When was this convention signed?
            a) 1988             b) 1993             c) 1997             d) 2002
23.        King Juan Carlos I of Spain visited India recently. During his stay in India, both the countries signed a number of agreements and Memorandum of Understanding (MoU). Which of the following is / are those agreements / MoUs?
            a) MoU for the encouragement of collaboration between the defence industries and exchange of personnel.
            b) A protocol for amending the over 19-year-od double taxation avoidance pact to check tax evasion.
            Select the correct answer using the codes given below
            A) Only a          B) Only b          C) Both a and b             D) Neither a nor b
24.        As per an announcement made by Save Our Species, (SOS), a global coalition initiated by the International Union for Conservation of Nature (IUCN), the Global Environment Facility and the World Bank in November 2012, which of the following species of India be conserved?
            a) White – bellied herons            b) Gangetic dolphins      c) River terrapins
            d) All of the above
25.        Following the Facebook controversies in November 2012 in which two girls were arrested over a Facebook post criticizing the bandh like situation in Mumbai after Shiv Sena supremo Bal Thackeray’s death, the government on November 28, 2012 modified the Section 66(A) of IT Act. In this context, which of the following state mentis is /are correct?
            a) Section 66 A is a bailable of fence and it provides for a jail term of up to three years.
            b) The government issued guidelines that state approval from an officer of DCP level at rural areas and IG level in metros will have to be sought before registering complaints under the controversial section
            Select the correct answer using the codes given below:
            a) Only a           b) Only b           c) Both a and b              d) Neither a nor b

STATES

26.        The Union Cabinet of India recently approved a 4038 crore Rupees comprehensive multi-pronged plan for prevention and control of Japanese Encephalitis (JE) and Acute Encephalitis Syndrome (AES) in the country. In which of the following states will this place be implemented within five years from 2012-13 to 2016 – 17?
            a) Uttar Pradesh and West Bengal          b) Tamil Nadu
            c) Bihar and Assam                               d) All of the above
27.        Which State Government recently released a White Paper on illegal migration from international borders with the help of the Home and Political Department?
            a) Assam          b) Uttarakhand               c) West Bengal              d) Punjab
28.        Which state on 7 November, 2012 announced its plans of creating four diversity parks that would span in a total area of 10000 hectares, out of which 7000 hectares would be for a park that will span over the Yamuna Flood Plains?
            a) Madhya Pradesh        b) Delhi             c) Uttar Pradesh
            d) Uttarakhand
29.        Which state of India, on 29 October, 2012 topped the Environmental Performance Index (EPI) list of being best performing States and Union territories in terms of environmental well-being released by Planning Commission?
            a) Uttarakhand               b) Himachal Pradesh
            c) Goa                          d) Gujarat
30.        Which of the following High Courts of the Indian judicial system ruled that the evidence of a child witness cannot be rejected outright and that it must be evaluated more carefully and with greater circumspection because a child is susceptible to be swayed by others and can be tutored?
            a) Kolkata High Court                             b) Delhi High Court        
            c) Andhra Pradesh High Court                 d) Kerala High Court
31.        A Switzerland – based company on 9 November, 2012 launched an insecticidal bed net and community water filter in which state of India to fight against diseases like Dengue, Malaria and Diarrhoea?
            a) Bihar             b) Odisha          c) West Bengal              d) Andhra Pradesh
32.        The Chief Minister of Uttarakhand Vijay Bahuguna on 9 November, 2012 celebrated 12th Foundation day of the state. Which announcements was / were made by him on this occasion?
            a) Increasing of pension for the statehood agitators
            b) Institution of awards for promoting local dialects
            c) Inclusion of important facets of the statehood movement in the state school syllabus
            d) All of the above
33.        The Union Power Minister Veerappa Moily recently announced the implementation of Islanding Scheme for which state by January 2013 to protect it from massive disruptions caused due to grid failures in power supply?
            a) Delhi             b) Bihar             c) Madhya Pradesh        d) Maharashtra
34.        Chief Minister of Bihar Nitish Kumar, on 4 November, 2012 held and presided over Adhikaar Rally in Gandhi Maidan of Patna. What was the main purpose of this rally?
            a) To mobilize masses before the state elections
            b) To demand a special category status for Bihar
            c) To raise awareness about female infanticide                 d) All of the above
35.        In which place did the Chhattisgarh government recently establish a Livelihood College to fight unemployment in the Naxal affected areas of the state?
            a) Dantewada                b) Bilaspur         c) Durg              d) Korba
36.        Which High Court on 20 November, 2012 launched the e-court fee system at its premises to cut off the difficulty and delay in filing cases and to make the justice delivery system paperless and hassle-free?
            a) Delhi             b) Patna            c) Allahabad      d) Ahmedabad
37.        Chief Minister of Jharkhand Arjun Munda on the 13the Foundation Day of the State announced tablet computers for students who will pass matriculation.  When did the state celebrate its Foundation Day?
            a) November 4, 2012                  b) November 15, 2012                
            c) November 30, 2012                 d) October 31, 2012
38.        Public sector Enterprise Hindustan Copper Ltd (HCL) on 31 October, 2012 signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which state government for obtaining required clearances of its proposed investment of Rs.1856 crore in the state?
            a) Odisha          b) Madhya Pradesh        c) Chhattisgarh              d) Jharkhand
39.        Which state government, on 10 November, 2012 announced reintroduction of sports quota in government jobs and the construction of multi-purpose halls in the rural areas to offer a platform to the rural youth to show their sporting talents?
            a) Uttar Pradesh            b) Maharashtra              c) Karnataka      d) Jharkhand
40.        National Thermal Power Corporation (NTPC), the State-run power producer held a skill development programme for 144 youngsters from which state, under the central government’s UDAAN initiative in November 2012?
            a) Assam          b) Jammu & Kashmir      c) Uttarakhand   d) Haryana
41.        In which district of Karnataka did the Tobacco Board, on 16 November, 2012 launch the first tobacco e-auctioning platform which will provide farmers an assured and remunerative price for their crop through a transparent bidding process?
            a) Mysore          b) Bijapur          c) Chitradurga                d) Dharwad
42.        Which state government, on November 7, 2012 announced to install solar – run biometric attendance systems in Government – run schools to put a check on teachers?
            a) Uttar Pradesh            b) Delhi             c) Kerala           d) West Bengal.
43.        Which State Election Com­mission in November 2012 an­nounced 50 per cent reserva­tion of seats in the panchayat election for women in a bid to socially and politically empow­er women?
            a) Assam             b) West Bengal       c) Bihar             d) Tamil Nadu
44.        Which state government, on 22 November, 2012 announced an agricultural loan waiver worth Rs. 1650 crore which is sup­posed to benefit about half a million small and marginal farmers?
            a) Punjab          b) Haryana        c) Uttar Pradesh            d) Rajasthan
45.        Chief Minister of Uttar Pradesh Akhilesh Yadav on 15 Novem­ber, 2012 at his official resi­dence in Lucknow inaugurat­ed the New Helpline service 1090 for women. The helpline would deal with
           a) Crank calls     b) Obscene calls            c) SMSes and MMSes   d) All of the above
          
INTERNATIONAL

46.      The 17 European Union na­tions on 27 November, 2012 signed an agreement with the International Monetary Fund (IMF) on a programme to re­duce Greek debt and put Greece on the path of finan­cial recovery. Where was this agreement signed?
     a) Geneva          b) London          c) Brussels        d) Athens
47.        The meeting of the India-UK Joint Working Group (JWG) on Counter Terrorism was held on November 20, 2012 in New Delhi. The first meeting of the India-UK Joint Working Group (JWG) took place in
            a) 2004             b) 2007             c) 2009             d) 2011
48.        In a significant development in November 2012, the American Civil Liberties Union filed a constitutional challenge in a federal court to the US mili­tary's ban on women in most combat positions. Where was challenge filed?
     a) Michigan         b) San Francisco           c) Washington   d) New York
49.        The 21st ASEAN Summit Ph­nom Penh was held on 18 No­vember, 2012 at Peace Palace, Phnom Penh in Cambodia. Which of the following docu­ments was/were signed during this summit?
           a) Statement on the Adoption of the ASEAN Human Rights Declaration
        b) ASEAN Leaders' Joint Statement on the Estab­lishment of an ASEAN Re­gional Mine Action Centre (ARMAC)
c) ASEAN Human Rights Dec­laration (AHRD)        d) All of the above
50.        The 2nd India-China Strategic Economic Dialogue was held in New Delhi on 26 November, 2012. Which of the following issues was/were not discussed during this meeting?
            a) Strengthening communica­tion on macro-economic policies
            b) Siachen issue which in­volves Pakistan
            c) Deepening and expanding trade and investment
            d) Promoting bilateral cooper­ation in the financial and infrastructure sectors

ANSWERSPAPER ONE

1.b       2.c       3.a       4.b       5.c       6.c       7.c       8.d       9.c       10.a    

11.d     12.c     13.c     14.a     15.d     16.a     17.d     18.d     19.a     20.d

21.b     22.b     23.c     24.d     25.c     26.d     27.a     28.b     29.a     30.b

31.a     32.d     33.a     34.b     35.a     36.a     37.b     38.b     39.a     40.b

41.a     42.a     43.a     44.c     45.d     46.c     47.a     48.b     49.d     50.b

KP 022013


COMMENTS

$show=page

$hide=page

Name

--SI 2011 bank clerks interview 2011 cat TOPPERS 2011 current affairs 2012 current affairs 2013 CURRENT AFFAIRS 5 day Banking 80C acccenture Admit Card Advanced Reasoning Agriculture AIBEA Algebra All Posts ALLAHABAD BANK Analytical reasoning Apex Bank Apply for bank Exams Apply Now ARC Arun Jaitley associate banks po August 7 2011 SBI Associates PO descriptive questions Axis Bank B FIT BAD LOANS Bancassurance BANK CLERKS bank clerks interview Bank Employees bank exam preparation BANK EXAM SYLLABUS Bank Exams Bank Exams preparation Bank interivews Bank Interview Bank Interview Preparation bank Interview questions Bank Interviews BANK INTERVIEWS -- ECGC Bank Interviews BASE RATE bank interviews video bank interviews--HR Bank itnerviews Bank job notification Bank jobs 2015 Bank Jobs 2016 Bank Of Baroda Bank of Baroda clerks results Bank of Boarda PO Bank PO Bank PO - a chat Bank POs Bank recruitment Bank related general awareness Bank Strike Bank Union Banking . IBPS. www.ibps.in Banking awareness Banking general awareness Banking knowledge Banking License Banking News Banking regulator BANKING RELATED ECONOMICS QUIZ Banking related general awareness banking related awareness Banking related Circulars BANKING RELATED ECONOMICS QUIZ Banking related geneal awareness banking related generak awareness Banking related general awareness Banking related general awareness - Bank Interview banking related general awareness - Bank interviews Banking related general awareness - para banking activities Banking related general awareness -- CWE PO Banking related General awareness -important Banking related general awareness 2014 banking related general awareness and comprehension BANKING RELATED GENERAL AWARENESS IN DESCRIPTIVE FORM Banking related general awareness--PMJDY BANKING RELATED GENERAL AWARENSS -- MONEY MARKET Banking statistics October 2015 Banking Videos bankpo.in BFIT GK Bhartiya Mahila Bank Bihar Blood donation camp Bnking related general awareness body language books and authors Books for preparation Boutique financing BSC MATCH POINT BSE Bsel II Budger 2012-13 Budget 2013-14 Budget highlights Business News Call Letter Canara Bank Canara Bank PO jobs Careers cheque truncation system Chinese economy crash Civil Service exams CLERK Cognizant COMMON BANK RECRUITMENT TEST COMMON ENTRANCE TEST Common Written Exam Company Act compeitition master computer awareness Computer Knowledge connect.in.com CORE BANKING Corporation Bank PO results Coupon codes Cricket CRILC CRR current affairs cut off CWE CWE CLERKS CWE PO CWE clerks CWE PO CWE PO Interview CWE PO/MT II Data Interpretation Data Interpretations DEBENTURES AND BONDS debit cards deposit loans descriptive paper Descriptive Paper -- Banking related general awareness Descriptive paper and General awareness DICGC DIGI LOCKER disaster management divisibility rules Dollar Exchange doubts Downloads e-books ECGC PO THROUGH ibps. Economic terms economic times Economics Educational qualification eligibility Elections 2014 Electronic funds transfer Engineers English ENGLISH COMPREHENSION English Essay ENGLISHopo essay wriring Essay writing essay writing -- banking related general awareness Essay writing and GA essay writing and general awareness Essay writing and precis writing essay writing. essays expected Expert interview on biggest challenge to Indian Banking. Export LC Exports fake notes FCI FDI Featured FEDERAL BANK federal bank PO November 2009 Mumbai FEMA Finance Finance Minister FINANCIAL AWARENESS Financial Inclusion Five day banking Foreign Exchange Forex Card Formulae Free Book freshers interview freshersworld Frontline G.K. General awareness Garnishee Order GD GD topics geekinterview General Awareness GENERAL AWARENESS -SSC General Awareness related to Banking industry General English GENERAL INSURANCE ASSISTANTS general insurance glossary general knowledge GEOGRAPHY GK GK related banking glossary glossary life insurance terms Gold Gold Bond Scheme Gold Monetisation Scheme Google GOOGLE WIFI Government Jobs 2016 government jobs websites group discussion GST Happy diwali HCL Freshers off campus 2011 passed out HDFC Bank Housing Loans Hundis IAS IAS EXAM ESSAY TOPICS IBA ibps IBPS 2014 IBPS admit card IBPS Bank exams 2014 IBPS Banking General Awareness ibps clerk 2012 ibps clerk 2012 recruitment IBPS Clerk 2013 IBPS Clerk Exam III IBPS CLERKS ibps clerks 2012 IBPS Clerks 2014 IBPS CLERKS IV IBPS clerks marks link IBPS CLERKS MODEL IBPS CLERKS V IBPS Exams IBPS III IBPS PO IBPS PO 2013 IBPS PO 2014 IBPS PO 3 IBPS PO V IBPS PO V PRELIM IBPS Results IBPS SPECIALIST II IBPS SPECIALIST III IBPS SPECIALISTS IBPS Technical officer IBPS V PO AND CLERKS ICICI Bank icici bank recruitment IDBI IDBI INTERVIEW II IMF important dates Important days of an year important links Imports indiabix Indian Bank indian bank clerics recruitment indian bank clerks interview 2009 job interview Indian Banking Industry Indian economy Indian History indian insurance industry Indian Overseas Bank Indian Politics Infosys Recruitment Preparation Guide INPUT OUTPUT Input-Output insolvency act Insurance insurance company interviews Insurance Interview Intelligence Ability Interest Subvention interest subvention scheme Interview Interview Experience Interview guidance IOB iob CLERKS RECRUITMENT IOB PO ISRO IT ACT 2000 IT companies placement paper IT intenship JAIIB JAM Jeevan Pramaan jobs Just a Minute Karnataka bank officers KISAN VIKAS PATRA KNOW YOUR CUSTOMER KVB CLERKS KVB PO Interview KYC norms LATEST LC Legal Aspects of Banking letter writing letter writing format Customer to Bank. Letters of Credit Li-fi LIC LIC AAO Life Insurance LIFE INSURANCE TERMS links for bank interview links for banking related general awareness Links for interview links for written test Loans against Deposits Logical Reasoning Lok Adalats Lok sabha 2014 Marginal cost of fund based lending rate (MCLR) Marketing Marketing Awareness Marketing Officer Maths MINISTERS LIST 30102012 mistakes Mock Tests Model paper Model Test Monetary Review money laundering Money market moneycontrol.com PSU banks recruitment motivation MRB EXAM 2015 RESULT Mudra Bank mutual fund MYAMCAT.COM National Electronic Funds Transfer NEFT AND RTGS Negotiable Instruments Act New Banks New Domain new Year greetings NITAT Nitish Kumar Notifications NOVEMBER 2009 IT SECTOR NPA numerical ability OBC interview off campus Officer Entry Oneplus invite online reporting online test online test one online test website Oriental Bank of Commerce orkut overseas forex trading Padma awards PANASONIC SALES/MANGEMENT TRAINEES Partnerships placement websites placementpapers PNB PNB specialist officers recruitment PO PO 2014 Pockets by ICICI POs poverty alleviation Pranab Mukherjee precis precis writing preparation Preparation Time Schedule PREPARE YOURSELF BOOKLET Previous Papers priority sector Priority sector lending Probationary Officer Procedures of banking professional knwoeldge profile of probationary officer Provisional Selection PSL PSU banks recruitment puzzles Qualification criteria quantitative aptitude quantitative aptitude SIMPLE INTEREST Questions Raghuram rajan Railway Budget Rates RBI RBI ASSISTANTS rbi exams RBI GRADE B RBI Master Circulars Reasoning reasoning high level reasoning Knowledge type questions Recruitments REGIONAL RURAL BANKS Reliance Insurance Reserve Bank of India Resume Rice exports RuPay card Rupay cards Rupee Salary Sales Sample Questions Saroj Kumar Jha SBank Test SBI SBI Associate PO sbi associates clerk SBI clerical SBI Clerk recruitment SBI Clerks 2014 SBI descriptive SBI DESCRIPTIVE PAPER SBI Exam SBI Interview SBI MERGER SBI ONLINE TEST SBI PO SBI PO 2014 SBI PO 2015 SBI PO GD AND INTERIVEW sbi po interview SBI PO MODEL PAPER SBI PO. SBI descriptive SBI PRELIMINARY MODEL SBIPO Science and Technology Secondary Market FAQs Service Agreement SIDBI smart cities SMART TRAINING RESOURCES INDIA PRIVATE LTD Social Welfare software companies software company interviews Solved Papers specialist officers sports SSC GK SSC MATRICULATION LEVEL 2013 SSC recuritment State Bank of India Study material success in interviews synidcate bank agricultural clerk recruitment 2012 SYNONYMS Tamilnadu TAMILNADU NURSE EXAM RESULT targets fro PSL Tax Saving TCS TCS descriptive paper tcs pattern Technical questions TIMES OF INDIA Times of India -in 2 minutes Tips and Tricks Top interview questions Travel card UCO Bank unemployment Union Bank Probationary Officer recruitment 2012 United Bank of India PO USD vs INR uttar pradesh Verbal ability verbal reasoning video video on exercising preferences West Bengal Budget Who's who Why Bank/Insurance jobs Win a Book word list words list World bank written test and general awarenes s--January to July 2011
false
ltr
item
Bank Exams: Banking related general awareness-- 2013/1
Banking related general awareness-- 2013/1
file:///C:/Users/Home/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif
Bank Exams
http://www.sbank.in/2013/01/banking-related-general-awareness-20131.html
http://www.sbank.in/
http://www.sbank.in/
http://www.sbank.in/2013/01/banking-related-general-awareness-20131.html
true
7672558995367997552
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago