Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

SBI PO General English :: Sample Questions 27FEB13



1. Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any)
(a) You would not have used (b) such an insulting language (c) if you would have been accompanied (d) by your elder brother. (e) No error
Answer – c
2.Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any)
All the furnitures have been (a)/ replaced by the owner of the house (b)/ before shifting. (c)/ No error. (d)
Answer – a
3.Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any)
As soon as I shall reach New Delhi (a)/ I shall send you the file (b)/ you have asked for. (c)/ No error. (d)
Answer – a
4.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
He does not suffer from any ……. disease at all.
a. Acute
b. Chronic
c. Temporary
d. Irregular
Answer – b
5.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
We are not sure if their business is strictly ………
a. Prudent
b. Honest
c. Judicious
d. Legitimate
Answer – a
6.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The claims made by the manufacturer of the product are so extravagant that only the …… will accept them on face value.
a. Cynical(placementpapers.fresherjobs4u.com)
b. Gullible
c. Rich
d. Indifferent
Answer – b
7.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
Justice should be ….. even-handedly.
a. Discharged
b. Performed
c. Declared
d. Administered
Answer – d
8.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The leader of the opposition party condemned the communal riots in … terms.
a. Unambiguous
b. Unparliamentary
c. Unequivocal
d. Uncontrollable
Answer – c
9.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
They should spend less time … about and more with their children.
a. Gallivanting
b. Gravitating
c. Frisking
d. Flirting
Answer – c
10.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The Government’s handling of the situation led to …… violations of human rights.
a. Tumultuous
b. Obvious
c. Ostensible
d. Flagrant
Answer – d
11.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
A bullet …….. his cheek.
a. Grazed
b. Glazed
c. Grasped
d. Screamed
Answer – a
12.In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The injured man was still groggy and could only give a ….. account of the accident.
a. Garish
b. Gangling
c. Garbled
d. Garrulous
Answer – c
13. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Four alternative words (a), (b), (c) and (d) are given after the sentence. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space.
The teacher’s counsel had a …….. effect on the mischievous student’s conduct.
a. Memorable
b. Salutary
c. Sudden
d. Forceful
Answer – b
14.In these questions, pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
The majority of village folk in India are illiterate and …. superstitious.

(a) Overtly (b) Delicately (c) Stubbornly (d) Covertly (e) Critically(placementpapers.fresherjobs4u.com)
Answer – c
15.In these questions, pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.
I must admit, my parents stood by me in my times of …… .
(a) Passion (b) Duress (c) Involvement (d) Development (e) Criticism
Answer – b
SBI PO General English :: Sample Questions 27FEB13 Reviewed by Manohar Veera on 10:30:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.