Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

BUDGET 2013-14 QNS., 1 TO 15


useful for sbi po and ibps clerks/po/ssc/lic/ ado exams

Budget 2013-14 Questions

1.         What is the size of projected GDP for the purpose of Union Govt. Budget 2013-14:
            a) Rs.10671831 trore      b) Rs.11071682 crore     c) Rs.11371886 crore
            d) Rs.11582812 crore
2.         GDP growth rate for 2013-14, as per Economic Survey 2012-13, for Union Govt. Budget 2013-14, is estimated within the following range:
            a) 5,1% to 6.0%             b) 6.1% to 6.7%             c) 6.2% to 6.9%
            d) 6.4% to 7.1%
3.             Govt. target for fiscal deficit for the purpose of Union Govt. Budget 2013-14 has been estimated as of GDP:
            a) 3.3%               b) 1.8%           c) 1.8%             d) 1.5%
4.             Govt. target for revenue deficit for the purpose of Union Govt. Budget 2013‑14 has been estimated as ____    of GDP:
            a) 3.3%               b) 1.8%           c) 4.8%             d) 1.5%
5.             Govt. target for primary deficit for the purpose of Union Govt. Budget 2013-14 has been estimated as ______ of GDP:
            a) 3.3%               b) 1.8%           c) 4.8%             d) 1.5%
6.       Govt. target for effective revenue deficit for the purpose of Union Govt. Budget 2013-14 has been estimated as ____ of GDP:
            a) 3.3%               b) 1.8%           c) 4.8%             d) 1.5%
7.             In the Union Govt. Budget for 2013-14, the fiscal deficit is proposed to be reduced to ____ of GDP by 31,03.2017:
            a) 4%                  b) 3%              c) 1.5%             d) Zero
8.             In the Union Govt, Budget for 2013- 14, the revenue deficit is proposed to be reduced to _____ of GDP by 31.03.2017:
            a) 4%                 b) 3%              c) 1.5%             d) Zero
9.             In the Union Govt. Budget for 2013- 14, the effective revenue deficit is proposed to be reduced to _______ of GDP by 31.03.2017:
            a)  1%                 b) 3%              c) 1.5%             d) Zero
10.        What is the size of govt. borrowing for 2013-14 as per Union Govt. Budget 2013-14, to cover the fiscal deficit
a) Rs. 542499 cr            b) Rs. 552391 cr            c) Rs. 573469 cr
d) Rs. 582598 Cr
11.        As per information contained in Union Govt. Budget 2013-14, what average growth rate has been achieved in 11" 5 year plan:
            a) 7.5%             b) 7.75%           c) 8.0%             d) 8.25%
12.        As per Union Govt. Budget 2013-14, the largest amount in Central Plan outlay has been projected for:
a) Agriculture     b) Rural development      c) energy           d) social services
13.        As per Union Govt. Budget 2013.14, the credit disbursement target for agricultural loans has been projected at:
a) Rs.475000 Cr b) Rs.575000 cr             c) Rs.675000 cr
d) Rs.700000 cr
14.        As per Union Govt. Budget 2013-14, the short term crop loan up to Rs.3 lac would attract a rate of interest of:
            a) 496               b) 5%                c) 6%                d) 796
15.        As per Union Govt. Budget 2013-14, the short term crop loan up to Rs.3 lac would attract a rate of interest of
if the loan repaid promptly:
            a) 496               b) 596               c) 6%                d) 796
ANSWERS 
1.c       2.b       3.c       4.a       5.d       6.b       7.b       8.c       9.d       10.a

11.c     12.d     13.d     14.d     15.a
BUDGET 2013-14 QNS., 1 TO 15 Reviewed by sambasivan srinivasan on 8:34:00 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.