Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

BUDGET 2013 QUESTIONS --31 TO 52


31.        As per Union Govt. Budget 2013-14 proposal, a sum of Rs.___________ crore has been provided to Rural Housing Fund in 2013-14.
            a) Rs.5000 cr                 b) Rs.6000 cr                 c) Rs.7500 cr.    d) Rs.10000 cr
32.        As per Union Govt. Budget 2013-14 proposal, the National Housing Bank is to set up Urban Housing Bank is to set up Urban Housing Fund for which Rs._____ crore has been provided to the fund in 2013-14.
            a) Rs.500 cr      b) Rs.750 cr      c) Rs.1000 cr                 d) Rs.2000 cr
33.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, an office of at least one public sector general insurance company in towns with population of _______ should be opened:
            a) less than 2000           b) less than 10000         c) 10000 or more
            d) 20000 or more
34.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the ______ Yojana to be extended to other categories such as rickshaw, auto-rickshaw and taxi drivers, sanitation workers, rag pickers and  mine workers.
            a) Rashtriya Kaamgar Bima Yojana         b) Rashtriya Swasthya Bima Yojana
            c) Rashtriya Old age Bima Yojana           d) Rashtriya Saral Bima Yojana
35.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, Small and medium enterprises, to be permitted to list on the SMF exchange_______
            a) if they make an initial public offer of Rs.2 Cr.
            b) if they make an initial public offer of Rs.5 cr.
            c) if they make an initial public offer of Rs.10 cr.
            d) without being required to make an initial public offer.
36.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, All cities having a population of _____ will be covered by private FM radio services.
            a) less than 20000         b) less than 100000        c) more than 100000
            d) more than 200000
37.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the govt. will aim to reclaim the peak of ___ of tax GDP ratio achieved in 2007-08.
            a) 9.3%             b) 10.5%           c) 11.9%           d) 12.7%
38.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the Tax Payers in the first bracket of Rs.2 lakhs to Rs.5 lakhs will get a tax credit of Rs. _________ with total income upto Rs.5 lakhs.
            a) Rs.1000        b) Rs.1500        c) Rs.2000        d) Rs.3000
39.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, a surcharge of 10% on persons (other than companies) whose taxable income exceed _______ shall be levied, to augment revenues.
            a) Rs.10 lac       b) Rs.20 lac       c) Rs.50 lac       d) Rs.100 lac
40.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, there will be increase in surcharge from 5 to 10% on domestic companies whose taxable income exceed ______:
            a) Rs.100 cr      b) Rs.10 cr        c) Rs.5 cr          d) Rs.1 cr
41.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, in case of foreign companies who pay a higher rate of corporate tax, surcharge shall be increased from ____ if the taxable income exceeds Rs.10 crore.
            a) 1 % to 2%     b) 1% to 5%      c) 2% to 5%      d) 5% to 10%
42.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the permissible premium rate is proposed to be increased from ____ of the sum assured by relaxing eligibility conditions of life insurance policies for persons suffering from disability and certain ailments.
            a) 5% to 7%      b) 5% to 10%    c) 5% to 15%    d) 10% to 15%
43.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the tax deduction at source will take place at the rate of 1% on the value of the transfer of immovable properties where consideration exceeds Rs.________ although the agricultural land shall be exempted.
            a) Rs.30 lac       b) Rs.50 lac      c) Rs.75 lac       d) Rs.100 lac

44.     As per proposal in Union Government Budget 2013-14, a final withholding tax at the rate of ----------- on profits distributed by unlisted companies to shareholder though buyback of shares, will be levied.
a)         10%                  b)         15%                  c)         20%                  d)         25%





45.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the reduction in Securities Transaction Tax in respect of certain transaction is not stated correctly:
            a) Equity futures - from 0.017% to 0.1%.
            b) MF/ETF redemptions at fund counters - from 0.25% to 0.001%
            c) MF/ETF purchase / sale at exchanges - from 0.1% to 0.001%, on the seller
            d) none of the above
46.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the govt. proposes to introduce Commodity Transaction Tax (CTT) in a limited way at ___ and the agricultural commodities will be exempted.
            a) 1%                b) 0.5%             c) 0.05%           d) 0.01%
47.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the modified provisions of General Anti Avoidance Rules (GAAR) will come into effect from _______.
            a) 31.03.2014                b) 01.04.2015                c) 01.04.2015    d) 01.04.2016
48.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the highest normal rate of excise duty in India shall continue to be ________ for excise duty and service tax.
            a) 10%              b) 12%              c) 15%              d) 17.5%
49.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the highest normal rates of service tax in India shall continue to be ______ for excise duty and service tax.
            a) 10%              b) 12%              c) 15%              d) 17.5%
50.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the peak rate of basic customs duty will continue to be ____ for non-agricultural products.
            a) 10%              b) 12%              c) 15%              d) 17.5%
51.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the duty free gold limit is proposed to be increased to Rs._______ in case of male passenger subject to conditions.
            a) Rs.25000       b) Rs.50000       c) Rs.100000     d) Rs.200000
52.        As per proposal in Union Govt. Budget 2013-14, the duty free gold limit is proposed to be increased to Rs.______ in case of a female passenger subject to conditions.
            a) Rs.25000       b) Rs.50000       c) Rs.100000     d)  Rs.200000

ANSWERS

31.b     32.d     33.c     34.b     35.d     36.c     37.c     38.c     39.d     40.b


41.c     42.d     43.b     44.c     45.d     46.d     47.d     48.b     49.b     50.a

51.b     52.c     
BUDGET 2013 QUESTIONS --31 TO 52 Reviewed by sambasivan srinivasan on 9:07:00 AM Rating: 5

1 comment:

singh11 said...

HI SIR

THIS IS KASINATHSINGH FROM SMART TRAINING RESOURCES
SIR, I NEED SOME CURRENT AFFAIRS FOR SBI EXAM


THANKING YOU
KASINATHSINGH
STR

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.