Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

BUDGET QUESTIONS -- 16-30

16.        As per Union Govt. Budget 2013-14, matching equity grants to registered Farmer Producer Organization (FPO) upto a maximum of Rs. _________ per FPO shall be given, to enable them to leverage working capital from financial institutions.
            a) Rs.5 lac        b) Rs.10 lac       c) Rs.25 lac       d) Rs.50 lac
17.        As per Union Govt. Budget 2013-14, Credit Guarantee Fund to be created in the Small Farmers' Agri Business Corporation with an initial corpus of Rs. ________ crore.
            a) Rs.10 cr        b) Rs.50 cr        c) Rs.100 cr      d) Rs.1000. cr
18.        As per Union Govt. Budget 2013-14, to increase investment in
infrastructure, infrastructure tax- free bond of crore in 2013-14 are proposed to be issued:
            a) Rs.10000 cr               b) Rs.20000 cr               c) Rs.50000 cr
            d) Rs.100000 cr
19.        As per Union Govt. Budget 2013-14, it is proposed to raise the corpus of 19th tranche Rural Infrastructure Development Fund (RIDF) to Rs. ________ crore
            a) Rs.10000 cr               b) Rs.20000 cr               c) Rs.50000 cr              
            d) Rs.100000 cr
20.       As per Union Govt. Budget 2013-14, it is proposed to provide Rs.______ crore to NABARD to finance construction for warehousing:
a) Rs.1000 cr                 b) Rs.2000 Cr    c) Rs.5000 cr d)Rs.10000 cr
21.     As per Union Govt, Budget 2013-14, the companies investing Rs. 100 crore or more in plant and machinery during the period 1.4.2013 to 31.3.2015 will be entitled to deduct an investment allowance of _____ of the investment.
            a) 5%               b) 10%              c)  12.5%          d) 15%
22.       As per Union Govt. Budget 2013-14, the eligibility income ceiling under Rajiv Gandhi Equity Savings Scheme has been raised from___________
            a) Rs.5 lac to Rs.10 lac  b) Rs.5 lac to Rs.20 lac  c) Rs.10 lac to Rs.12 lac
            d) Rs.10 lac to Rs.20 lac
23.       As per Union Govt. Budget 2013-14, additional deduction of interest upto Rs. _____ lakh is proposed for a person taking first home loan upto Rs.____ lakh during period 1.4.2013
to 31.3.2014:
             a) Rs. 50000, Rs.20 lac             b) Rs. 50000, Rs.25 lac             
             c) Rs.1 lac, Rs.20 lac                d) Rs.1 lac, Rs.25 lac
24.        As per Union Govt. Budget 2013-14, to help MSEs, the refinancing capacity of SIDBI is proposed to be raised to Rs._____ crore:
             a) Rs.20000 cr              b) Rs.15000 cr   c) Rs.10000 Cr              d) Rs.5000 cr
25.       As per Union Govt. Budget 2013-14 proposal a corpus of Rs. crore to SIDBI to be allocated to set up a Credit Guarantee Fund for factoring.
             a) Rs.10000 cr              b) Rs.5000 cr     c) Rs.1000 cr     d) Rs.500 cr
26.     As per Union Govt. Budget 2013-11 proposal, the Technology Upgradation Fund Scheme (TUFS) to continue in 12th Plan with an investment target of Rs.______ crore.
a) Rs.150000 cr             b) Rs.100000 cr             c) Rs.75000 cr   d) Rs.50000 cr
27.        As per Union Govt. Budget 2013-14 a proposal, the working capital and term loans shall be available at a concessional interest of ____ to handloom sector.
            a) 4%        b) 5%            c) 6%                d) 7%
28.        As per Union Govt. Budget 2013-14 proposal, for compliance with Basel 36 III regulations by public sector banks, Rs. ______ crore have been provided for 2013-14 for infusing capital:
            a) Rs.15000 cr               b) Rs.14000 cr               c) Rs.12000 cr
            d) Rs.10000 cr
29.        As per Union Govt. Budget 2013-14 proposal, all branches of public sector banks to have ATM by ________
            a) 31.03.2013    b) 30.09.2013    c) 31.12.2013    d) 31.03.2014
30.        As per Union Govt. Budget 2013-14 proposal, govt. will set up India’s first Women’s Bank as a public sector bank for which provision of Rs.1,000 crore has been kept, as initial capital.
            a) Rs.500 cr      b) Rs.750 cr      c) Rs.1000 cr     d) Rs.1500 cr

ANSWERS
 16.b     17.c     18.c     19.b     20.c

21.d     22.c     23.d     24.c     25.d     26.a     27.c     28.b     29.d     30.c
BUDGET QUESTIONS -- 16-30 Reviewed by sambasivan srinivasan on 12:28:00 PM Rating: 5

1 comment:

rihana said...

for 25th it is 100cr, please check once

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.