Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

COMPUTER KNOWLEDGE -- JULY 2013 TWO



Computer Knowledge   july 2013  two

1.         ________ is a forum of discussion on the Internet which has to be subscribed first.
            a) Newsgroup                b) Message board          c) Mailing list                 d) All the above
            e) None of these
2.         The special character words inserted into your document are called
            a) hidden characters                   b) printing characters      c) absolute characters   
d) nonprinting characters            e) relative characters
3.         The hexadecimal system is a number system to the base
            a) 2                   b) 8                   c) 10                 d) 16                 e) None of these
4.         On a WORM (CD-R) you can
            a) only read information              b) only write information c) read and write information
            d) read, write and rewrite information                                            e) None of these
5.         To rename currently highlighted object ______ is used.
            a) F1                 b) F2                 c) F3                 d) F5                 e) F6
6.         To display the Windows system properties dialogue, which of the following shortcut keys is used?
            a) Windows key + P       b) Windows key + D       c) Windows key + Pause
            d) Windows key + Shift                                      e) Windows key + Ctrl
7.         A computer cannot “boot” without a(n)
            a) loader            b) linker             c) OS                d) complier        e) assembler
8.         _____ are loaded into main memory when the computer is booted.
            a) External commands               b) Utility programs          c) Internal commands
            d) Intermediate commands          e) Word processing instructions
9.         < > symbol used to write text inside it is called
            a) angular symbol          b) less/greater than        c) tag    d) styler            e) None of these
10.        ARPANET is a kind of
            a) web browser              b) networking                 c) language       d) syntax
            e) None of these
11.        Which of the following will not set text in selected cells in italics?
            a) Pressing Ctrl + I on the keyboard
            b) Using the tools → wizard → web from menu item
            c) Using the format → cells → font menu item      d) All of above    e) None of these
12.        Which of the following methods cannot be used to edit the content of a cell?
            a) Pressing the Alt key               b) Clicking the formula bar          c) Pressing F2
            d) Double-clicking the cell           e) None of these
13.        Who invented World Wide Web?
            a) Mosaic Corporation    b) Opera Corporation      c) Tim Berners-Lee
            d) Vint Cert                    e) None of these
14.        GOTO statement is used in which of the following programming languages?
            a) C++              b) Java              c) C                  d) All the above e) None of these
15.        In Oracle, which is more appropriate to store a small list of values in a single column in each row in your address table?
            a) ORACARRAY            b) Nested table              c) Index-organised table d) Index
            e) VARRAY
16.        In a client/server model, a client program
            a) asks for information                                        b) provides information and files
            c) serves software files to other computer             d) distributes data files to other computers
            e) None of these
17.        The primary device that a computer uses to store information is
            a) TV                b) storehouse    c) desk                         d) hard drive       e) None of these
18.        Which of the following is a program that works like a calculator for keeping track of money and making budgets?
            a) Calculator                  b) Spreadsheet              c) Budgeter
            d) Financier                   e) None of these
19.        Coded entries which are used to gain access to a computer system are called
            a) Entry codes               b) Passwords                c) Security commands  
            d) Codewords                e) None of these
17.        The primary device that a computer uses to store information is
            a) TV                b) storehouse    c) desk                         d) hard drive       e) None of these
18.        Which of the following is a program that works like a calculator for keeping track of money and making budgets?
            a) Calculator      b) Spreadsheet              c) Budgeter       d) Financier       e) None of these
19.        Coded entries which are used to gain access to a computer system are called
            a) Entry codes               b) Passwords                c) Security commands  
            d) Codewords                e) None of these
20.        To move to the bottom of a document, press
            a) Insert key                  b) Home key      c) Ctrl key + End key     d) End key
            e) None of these
21.        What is MP3?
            a) A mouse       b) A printer        c) A sound format          d) A scanner      e) None of these
22.        All the deleted files go to
            a) Recycle Bin               b) Task Bar       c) Tool Bar        d) My Computer
            e) None of these
23.        Modem is used in ________.
            a) computer-based OCR b) MICR recognition        c) communications
            d) Multiple Character Printing      e) None of these
24.        Which of the following is not a Browser?
            a) Opera            b) Firefox           c) IE                 d) GUI               e) None of these
25.        A repair for a known software bug, usually available at no charge on the Internet, is called a
            a) version          b) patch            c) tutorial           d) FAQ              e) None of these
26.        First general-purpose electric digital computer ENIAC was designed by
            a) JP Eckert      b) J Mauchly      c) John Vo Neumann      d) All the above
            e) Only a and b
27.        A symbol or question on the screen that prompts you to take action and tell the computer what to do next is called
            a) scanner         b) questionnaire             c) prompt and dialog box           
d) information seeker                              e) None of these
28.        Choices are referred to as
            a) options          b) exit               c) boot              d) folder             e) None of these
29.        The altering of data so that it is not usable unless the changes are undone is called
            a) Biometrics     b) Compression             c) Encryption     d) Ergonomics
            e) None of these
30.        Which of the following is the following is used to find a saved document in the computer’s memory and bring it up on the screen to view?
            a) Rerun            b) Reverse         c) Retrieve         d) Return           e) None of these
31.        Which of the following is a type of optical media?
            a) FDD              b) HDD c) CD                d) Magnetic Tape           e) None of these
32.        Which of the following is an input device?
            a) VDU              b) Printer           c) Plotter           d) MICR            e) None of these
33.        Television broadcasting is an example of
            a) half duplex                 b) full duplex      c) simplex         d) simplex and half duplex
            e) None of these
34.        Microsoft PowerPoint and Corel Presentations are examples of ________ software.
            a) spreadsheet               b) presentation               c) design           d) database      
            e) None of these
35.        The software designed for a specific industry is known as _______ software.
            a) multimedia     b) general business        c) project management               d) vertical market
            e) None of these
36.        Short keys for FIND in MS Office World 2003 are
            a) Ctrl + B         b) Alt + Ctrl + A                         c) Alt + Y          d) Ctrl + F         e) None of these
37.        A computer uses ______ system to process data.
            a) kilobyte         b) processing     c) binary            d) representational         e) None of these
38.        In data link layer, we find
            a) repeater         b) bridge            c) switches        d) a and c          e) b and c
39.        During the _______ portion of the Information Processing Cycle, the computer acquires data from some source.
            a) storage and output     b) storage          c) input                         d) output           e) None of these
40.        A computer virus is a software program which has the essential ability to
            a) damage data b) clone itself     c) hide itself       d) damage program
            e) None of these

ANSWERS

1.C       2.D       3.D       4.C       5.B       6.C       7.C       8.C       9.C       10.B

11.B     12.A     13.C     14.C     15.C     16.A     17.D     18.B     19.B     20.C

21.C     22.A     23.C     24.D     25.B     26.E     27.C     28.A     29.C     30.D

31.C     32.D     33.C     34.B     35.D     36.D     37.C     38.D     39.C     40.B

Explanation

37.C; A computer understands only binary system, so it used binary system to process data.
40.D; Virus has the ability to clone itself, so that it can multiply, constantly seeking new host environment.


COMPUTER KNOWLEDGE -- JULY 2013 TWO Reviewed by sambasivan srinivasan on 7:18:00 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.