Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

TCS PATTERN 2013

NOTE;  QUESTION PATTERN MAY CHANGE.  HOWEVER PRACTISING THESE QUESTIONS WILL SHARPEN YOUR APTITUDE SKILLS.  BEST WISHES



source:
https://www.facebook.com/pages/TCS-Latest-Question-Patterns/220986648029637


·  TCS . MODEL . QUEST !

1) The water from one outlet, flowing at a constant rate, can fill the swimming pool in 9 hours. The water from second outlet, flowing at a constant rate can fill up the same pool in approximately in 5 hours. If both the outlets are used at the same time, approximately what is the number of hours required to fill the pool?

ans: (1/A) + (1/B) = 1/T
So when you solved, and got 14/45, that was equal to 1/T. To find T, you need to take the reciprocal; T = 45/14,
(3.21)

2) If 75 % of a class answered the first question on a certain test correctly, 55 percent answered the second question on the test correctly, and 20 percent answered neither of the questions correctly, what percentage answered both correctly?

ans: n(a ^ b) =n(a)+n(b)-n(a v b)
= 0.75+0.55-0.8
= 0.5
(50%)

3) A student's average ( arithmetic mean) test score on 4 tests is 78. What must be the students score on a 5th test for the students average score on the 5th test to be 80?

ans: 4 tests sum=78*4=312
5 tests sum=80*5=400
then 5th test score=400-312=88
(88)

4) Rural households have more purchasing power than do urban households at the same income level, since some of the income urban and suburban households use for food and shelter can be used by the rural households for other needs. Which of the following inferences is best supported by the statement made above?
(A) The average rural household includes more people than does the average urban or suburban household.
(B) Rural households have lower food and housing costs than do either urban or suburban households.
(C) Suburban households generally have more purchasing power than do either rural or urban households.
(D) The median income of urban and suburban households is generally higher than that of rural households.
(E) All three types of households spend more of their income on housing than on all other purchases combined.

ans: B

5) Jose is a student of horticulture in the University of Hose. In a horticultural experiment in his final year, 200 seeds were planted in plot I and 300 were planted in plot II. If 57% of the seeds in plot I germinated and 42% of the seeds in plot II germinated, what percent of the total number of planted seeds germinated?

ans: 200 * 57 % = 114 and 300* 42% = 126.
Total = 240 out of 500.
(48%).

6) A closed cylindrical tank contains 36 pie cubic feet of water and its filled to half its capacity. When the tank is placed upright on its circular base on level ground, the height of water in the tank is 4 feet. When the tank is placed on its side on level ground, what is the height, in feet, of the surface of the water above the ground?

ans: What given Volume = 36
Height = 4ft
Volume = Pi* r2 * h
36 = Pi*r2 * 4
r2 =9
r = 3
So the radius is 3 which means the diameter is 6.

7) The present ratio of students to teachers at a certain school is 30 to 1. If the student enrollment were to increase by 50 students and the number of teachers were to increase by 5, the ratio of the teachers would then be 25 to 1 What is the present number of teachers?

ans: 30/1 = s/t Current student to teacher ratio
s+50/t+5 = 25/1 Future student to teacher ratio
solving the first equation first equation for s gives s = 30t.
Substitute this value of s into the second equation, and solve for t.
s+50/t+5 = 25/1
30t + 50 = 25t + 125 multiply both sides by t+5
5t = 75 simplify by subtraction
t = 15
(15)

College T has 1000 students. Of the 200 students majoring in one or more of the sciences,130 are majoring in Chemistry and 150 are majoring in Biology. If at least 30 of the students are not majoring in either Chemistry or Biology, then the number of students majoring in both Chemistry and Biology could be any number from

ans: total=200
neither>=30
chemistry=130
bio=130
maximum common=minimum of the two=130
if neither=30
then common=150+130+30-200=110
range is 110-130

9) Kelly and Chris are moving into a new city. Both of them love books and thus packed several boxes with books. If Chris packed 60% of the total number of boxes, what was the ratio of the number of boxes Kelly packed to the number of boxes Chris packed?

ans: 100-60=40
40:60=2:3

10) A drug that is highly effective in treating many types of infection can, at present, be obtained only from the bark of the ibora, a tree that is quite rare in the wild. It takes the bark of 5,000 trees to make one kilogram of the drug. It follows, therefore, that continued production of the drug must inevitably lead to the ibora's extinction. Which of the following, if true, most seriously weakens the argument above?

ans: The ibora can be propagated from cuttings and grown under cultivation.

11) Machine A produces bolts at a uniform rate of 120 every 40 second, and Machine B produces bolts at a uniform rate of 100 every 20 seconds. If the two machines run simultaneously, how many seconds will it take for them to produce a total of 200 bolts?

ans: Machine A produces 120/40 = 3 bolts in 1 seconds and machine B produces 100/20 = 5 bolts in one second.
Hence, both of them will produce 8 bolts per second.
Hence, they wil take 200/8 = 25 seconds to produce 200 bolts.
(25)

12) Wood smoke contains dangerous toxins that cause changes in human cells. Because wood smoke presents such a high health risk, legislation is needed to regulate the use of open-air fires and wood burning stoves

ans: In valleys where wood is used as the primary heating fuel, the concentration of smoke results in poor air quality.

13) Analysing the good returns that Halocircle Insurance Pvt Ltd was giving, Ratika bought a 1-year, Rs 10,000 certificate of deposit that paid interest at an annual rate of 8% compounded semi-annually.What was the total amount of interest paid on this certificate at maturity?

ans: @8%, for half year you get 400/- 10000x 8/100x1/2=400
for the next year there will be interest on your investment of 10000 and also on your accrue interest of Rs.400/-
that means another 400/+ interest on 400/- @8% for half year.=400+ (400x8/100x1/2)
400+400+16=816

14) Juan is a gold medalist in athletics. In the month of May, if Juan takes 11 seconds to run y yards, how many seconds will it take him to run x yards at the same rate?

ans: 11x/y

15) A certain company retirement plan has a rule of 70 provision that allows an employee to retire when the employee's age plus years of employment with the company total at least 70. In what year could a female employee hired in 1986 on her 32nd birthday first be eligible to retire under this provision?

ans: The female employee must gain at least 70 points.
Now she has 32 and every year gives her two more points: one for age and one for additional year of employment, so 32 + 2 * (number of years) = 70
(Number of years) = 19
So, 1986 + 19 = 2005

16) Homeowners aged 40 to 50 are more likely to purchase ice cream and are more likely to purchase it in larger amounts than are members of any other demographic group. The popular belief that teenagers eat more ice-cream than adults must, therefore, be false. The argument is flawed because the author _____

ans: fails to distinguish between purchasing and consuming

17) Andalusia has been promoting the importance of health maintenance. From January 1,1991 to January 1,1993, the number of people enrolled in health maintenance organizations increased by 15 percent. The enrollment on January 1,1993 was 45 million. How many million people(to the nearest million) was enrolled in health maintenance organizations on January 1,1991?

ans: let there are 'x' population at jan1,1991
15% of x = 15/100*(x)
(x)+[15/100*(x)]=45 /* as there is 15% increase from 1991 to 1993*/
x=39.13

18) What is the lowest possible integer that is divisible by each of the integers 1 through 7, inclusive?

ans: L.C.M of(1,2,3,4,5,6,7)=2*2*3*5*7=420

19) If the area of a square region having sides of length 6 cms is equal to the area of a rectangular region having width 2.5 cms, then the length of the rectangle, in cms, is

ans: Area of a Square
s x s
6 x 6 = 36
Area of a Rectangle
lw
?(2.5)
=36 as it is equal to the area of a square
36/2.5 = 14.4 cm

20) A tank contains 10,000 gallons of a solution that is 5 percent sodium chloride by volume. If 2500 gallons of water evaporate from the tank, the remaining solution will be approximately what percentage of sodium chloride?

ans: Original =10,000 ----> sodium chloride = 5% ie 500
New = 10,000-2,500 = 7500.
New % = (500/7500) * 100
= 6.67%

21) After loading a dock, each worker on the night crew loaded 3/4 as many boxes as each worker on the day of the crew. If the night crew has 4/5 as many workers as the day crew, what fraction of all the boxes loaded by two crews did the day crew load?

ans: Number of workers
Day shift: 5 workers (this is an easy number to find 4/5 of)
Night shift: 4 workers (4/5 of 5 = 4)
Boxes loaded per worker
Day shift: 4 boxes per worker
Night shift: 3 boxes per worker (3/4 of 4 = 3)
Total boxes loaded
Day shift: 5 workers times 4 boxes per worker = 20 boxes
Night shift: 4 workers times 3 boxes per worker = 12 boxes
Combined total boxes for both shifts = 20 + 12 = 32
Of the 32 boxes, the day shift loaded 20 of them.
20/32 = 5/8

22) A bakery opened yesterday with its daily supply of 40 dozen rolls. Half of the rolls were sold by noon and 80 % of the remaining rolls were sold between noon and closing time. How many dozen rolls had not been sold when the bakery closed yesterday?

ans: 4 rolls were not sold.............half of them were sold by noon.......so 20 rolls remain....and then 20% were not sold,, so 20% of the 20 rolls is 4 then it is the answer

23) If n=4p, where p is a prime number greater than 2, how many different positive even divisors does n have including n?

ans: 4

24) A dealer originally bought 100 identical batteries at a total cost of q rupees. If each battery was sold at 50 percent above the original cost per battery, then, in terms of q, for how many rupees was each battery sold?

ans: bought for q/100 dollars per battery
each battery sold with profit 50% is
q/100 + q/100*50/100
=q/100+q/200
=3q/200

25) The price of lunch for 15 people was 207 pounds, including a 15 percent gratuity of service. What was the average price per person, EXCLUDING the gratuity?

ans: Let the net price excluding the gratuity of service = x pounds
Then, total price including 15% gratuity of service = x + 0.15 x = 1.15 x pounds
So, 1.15 x = 207 pounds
==> x = 207 / 1.15 = 180 pounds
Net price of lunch for each person = 180 / 15 = 12 pounds

26) Of the following, which is the closest approximation of (50.2*0.49)/199.8 ?

ans: For approximation
(50.2*0.49)/199.8 can be taken as
50*0.5/200 = 25/200 = 1/8 = 0.125

27) How many prime numbers between 1 and 100 are factors of 7150?

ans: 7,150 = 2 * 5 * 5 * 11 * 13
so there are 4 distinct prime numbers that are below 100

28) Guitar Strings often go dead - become less responsive and bright in tone - after a few weeks of intense use. A researcher whose son is a classical guitarist hypothesized that dirt and oil, rather than changes in the material properties of the string, were responsible. Which of the following investigations is most likely to yield significant information that would help evaluate the researcher's hypothesis?

ans: Determining whether smearing various substances on new guitar strings causes them to go dead

29) Red blood cells in which the malarial-fever parasite resides are eliminated from a person's body after 120 days. Because the parasite cannot travel to a new generation of red blood cells, any fever that develops in a person more than 120 days after that person has moved to a malaria free region is not due to malarial parasite. Which of the following, if true, most seriously weakens the conclusion above?

ans: In some cases, the parasite that causes malarial fever travels to cells of the spleen, which are less frequently eliminated from a person’s body than are red blood cells.

30) Among a group of 2500 people, 35 percent invest in municipal bonds, 18 percent invest in oil stocks, and 7 percent invest in both municipal bonds and oil stocks. If 1 person is to be randomly selected from 2500 people, what is the probability that the person selected will be one who invests in municipal bonds but not in oil stocks

ans: 7/25

31) When a polygraph test is judged inconclusive, this is no reflection on the examinee. Rather, such a judgment means that the test has failed to show whether the examinee was truthful or untruthful. Nevertheless, employers will sometime refuse to hire a job applicant because of an inconclusive polygraph test result. Which of the following conclusions can most properly be drawn from the information above?

ans: An inconclusive polygraph test result is sometimes unfairly held against the examinee

32) Country Club has an indoor swimming club. Thirty percent of the members of a swim club have passed the lifesaving test. Among the members who have not passed the test, 12 have taken the preparatory course and 30 have not taken the course. How many members are there in the swim club?

ans: Suppose there are x members, non pass members arre 7x/10 which are equal to 12 + 30 = 42
7x/10 = 42
x = 60
There are 60 members in that club

33) A necklace is made by stringing N individual beads together in the repeating pattern red bead, green bead, white bead, blue bead and yellow bead. If the necklace begins with a red bead and ends with a white bead, then N could be:

ans: R G W B Y is the bead pattern and it repeats.
Bead want to end with White.
So, the 3rd, 8th, 13th, 18th... beads will be W.
this can be expressed as 5n+3,where n is an integer.(counting no of white bead)
Test each of the answer choices to determine which is multiple of 5 plus a value of 3.Of the options ,only 68=5(13)+3 can be written in the form 5n+3.
So,the answer is 68.

source www
Top of Form
116Like · · Share
Bottom of Form
·  Description: https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-ash4/373305_220986648029637_1851035141_q.jpg
TCS New Pattern Sample Question Paper 2012 (Open Sesame)

If 3y+x>2 & x+2y<=3, what can be said about the value of y?

-1 >-1 <-1 1="" br="">
If m is an odd integer and n an even integer, which of the following is definitely odd?

(2m+n)(m-n) (m+n^2)+(m-n^2) m^2+mn+n^2 m+n

If the price of an item is decreased by 10% and then increased by 10%, the net effect on the price of the item is:

A decrease of 99% No Change A decrease of 1% An increase of 1%

What is the sum of all even integers between 99 & 301?

40000 20000 40400 20200

There are 20 balls which are red, blue or green. If 7 balls are green and the sum of red balls and green balls is less than 13, at most how many red balls are there?

4 5 6 7

If n is the sum of two consecutively odd integers and less than 100, what is the greatest possibility of n?

98 94 96 99

X^2<1 and="" br="" can="" in="" is="" lie="" range="" the="" tightest="" what="" which="" x="">
-1/10
-1/10
There are 4 boxes colored red, yellow, green and blue. If 2 boxes are selected, how many combinations are there for at least one green box or one red box to be selected?

1 6 9 5

All faces of a cube with an eight-meter edge are painted red. If the cube is cut into smaller cubes with a two-meter edge, how many of the two-meter cubes have paint on exactly one face?

24 36 60 48

In a sequence of integers, A(n)=A(n-1)-A(n-2), where A(n) is the nth term in the sequence, n is an integer and n>=3, A(1)=1,A(2)=1. Calculate S(1000), where S(1000) is the sum of the first 1000 terms.

2 3 4 0

If x^2-16>0, which of the following must be true?

-4>x>4 -4>x<4 -4="" 4="" br="" x="">
Two cyclists begin training on an oval racecourse at the same time. The professional cyclist completes each lap in 4 minutes; the novice takes 5 minutes to complete each lap.How many minutes after the start will both cyclists pass at the same spot where they began to cycle?

10 8 14 12

M,N,O and P are all different individuals; M is the daughter of N; N is the son of ); O is the father of P;

Among the following statements, which one is true?

M is the daughter of P

If B is the daughter of N, then M & B are sisters

If C is the granddaughter of O, then C & M are sisters

P & N are brothers

In the adjoining diagram, ABCD and EFGH are squares of side 1 unit such that they intersect in a square of diagonal length(CE) =1/2. The total area covered by the squares is

Cannot be found 3/2 or1½ 2 15/8 or 1

There are 10 stepping stones numbered 1 to 10 as shown below. A fly jumps from the first stone to the 4th stone from where it started - that is from 1st it would go to 5th & from 5th it would go to 9th and from 9th it would go to 3rd etc. Where would the fly be at the 60th minute if it starts at 1?

1 9 3 5

What is the reminder when 6^17 + 17^6 is divided by 7?

1 6 0 3

In base 7, a number is written only using the digits 0,1,…6. The number 135 in base 7 is 7^2+3*7+5=75 in base 10. What is the sum of the base 7 numbers 1234 and 6543 in base 7?

11101 11110 10111 11011

The sequence {Aₓ} is defined by A
= 2 and Aₓ₊₁ = Aₓ + 2x. What is the value of A₁₀₀.

9902 9900 10100 9904

Find the number of rectangles in the adjoining figure(a square is also considered a rectangle):

864 3276 1638 None of these

A,B,C and D go for a picnic. When A stands on a weighing mahine, B also climbs on, and the weight shown was 132 Kg. When B stands, C also climbs on, and the machine shows 130 Kg. Similarly the weight of C & D is found as 102 Kg and that of B and D is 116 Kg. What is D’s weight?

58Kg 78Kg 44Kg Cannot be determined

Roy is now 4 years older than Erik and half of that amount older than Iris. If in 2 years, Roy will be twice as old as Erik, then in 2 years what would be Roy’s age multiplied by Iris’s age?

28 48 50 52

X, Y, Z and W are integers. The expression X-Y-Z is even and the expression Y-Z-W is odd. If X is even what must be true?

W must be odd Y-Z must be odd Z must be odd

Mr and Mrs Smith have invited 9 of their friends and their spouses for a party at the Wakiki Beach Resort. They stand for a group photograph. If Mr Smith never stands next to Mrs Smith(as he says they are always together otherwise), how many ways the group can be arranged in a row for the photograph?

20! 19!+18! 18*19! 2*19!

Tim and Elan are 90 km away from each other. They are starting to move towards each other simultaneously, Tim at a speed of 10 kmph and Elan at a speed of 5 kmph. If every hour they double their speeds, what is the distance that Tim will pass until he meets Elan?

45km 60km 30km 80km

In a rectangular coordinate system, what is the area of a triangle whose vertices have the coordinates (4,0), (6,3) and (6,-3)?

6 7 7.5 6.5

A drawer holds 4 red hats and 4 blue hats. What is the probability og getting exactly 3 red hats or exactly three blue hats when taking out 4 hats randomly out of the drawer and immediately returning every hat to the drawer before taking out the next?

½ 1/8 ¼ 3/8

In how many ways can we distribute 10 identical looking pencil to 4 students so that each student gets at least one pencil?

5040 210 84 None of these

The prime factorization of integer N is A*A*B*C, where A, B and C are all distinct prime integers. How many factors does N have?

12 24 4 6

N is an integer and N>2, at most how many integers among N+2, N+3, N+4, N+5, N+6 and N+7 are prime integers?

1 3 2 4

If P(x)=ax^4+bx^3+cx^2+dx+e has roots at x=1,2,3 and 4, and P(0) = 48, what is p(5)?

48 24 0 50

Given the following information, who is youngest?

C is younger than A; A is taller than B

C is older than B; C is younger than D

B is taller than C; A is older than D

D B C A



TCS Latest Question Patterns





REFRESHER

1. A, B, C and D go for a picnic. When A stands on a weighing machine, B also climbs on, and the weight shown was 132 kg. When B stands, C also climbs on, and the machine shows 130 kg. Similarly the weight of C and D is found as 102 kg and that of B and D is 116 kg. What is D's weight
A. 58kg
B. 78 kg
C. 44 kg
D. None
Answer : C

Given A + B = 132; B + C = 130; C + D = 102, B + D = 116
Eliminate B from 2nd and 4th equation and solving this equation and 3rd we get D value as 44.

2. Roy is now 4 years older than Erik and half of that amount older than Iris. If in 2 years, roy will be twice as old as Erik, then in 2 years what would be Roy's age multiplied by Iris's age?
A. 28
B. 48
C. 50
D. 52
Answer: 48

3. X, Y, X and W are integers. The expression X - Y - Z is even and the expression Y - Z - W is odd. If X is even what must be true?
A. W must be odd
B. Y - Z must be odd
C. W must be odd
D. Z must be odd
Answer: A or C (But go for C)

4. Mr and Mrs Smith have invited 9 of their friends and their spouses for a party at the Waikiki Beach resort. They stand for a group photograph. If Mr Smith never stands next to Mrs Smith (as he says they are always together otherwise). How many ways the group can be arranged in a row for the photograph?
A. 20!
B. 19! + 18!
C. 18 x 19!
D. 2 x 19!
Answer: C

5. In a rectanglular coordinate system, what is the area of a triangle whose vertices whose vertices have the coordinates (4,0), (6, 3) adn (6 , -3)
A. 6
B. 7
C. 7.5
D. 6.5
Answer: A

6. A drawer holds 4 red hats and 4 blue hats. What is the probability of getting exactly three red hats or exactly three blue hats when taking out 4 hats randomly out of the drawer and immediately returning every hat to the drawer before taking out the next?
A. 1/2
B. 1/8
C. 1/4
D. 3/8
Answer: B

7. In how many ways can we distribute 10 identical looking pencils to 4 students so that each student gets at least one pencil?
A. 5040
B. 210
C. 84
D. None of these
Answer: C

8. The prime factorization of intezer N is A x A x B x C, where A, B and C are all distinct prine intezers. How many factors does N have?
A. 12
B. 24
C. 4
D. 6
Answer: A

9. Tim and Elan are 90 km from each other.they start to move each other simultanously tim at speed 10 and elan 5 kmph. If every hour they double their speed what is the distance that Tim will pass until he meet Elan
A. 45
B. 60
C. 20
D. 80
Answer: B

10. A father purchases dress for his three daughter. The dresses are of same color but of different size .the dress is kept in dark room .What is the probability that all the three will not choose their own dress.
A. 2/3
B. 1/3
C. 1/6
D. 1/9
Answer: B






















TCS New Pattern Sample Question Paper 2012 (Open Sesame)

If 3y+x>2 & x+2y<=3, what can be said about the value of y?

-1 >-1 <-1 1="" span="">

If m is an odd integer and n an even integer, which of the following is definitely odd?

(2m+n)(m-n) (m+n^2)+(m-n^2) m^2+mn+n^2 m+n

If the price of an item is decreased by 10% and then increased by 10%, the net effect on the price of the item is:

A decrease of 99% No Change A decrease of 1% An increase of 1%

What is the sum of all even integers between 99 & 301?

40000 20000 40400 20200

There are 20 balls which are red, blue or green. If 7 balls are green and the sum of red balls and green balls is less than 13, at most how many red balls are there?

4 5 6 7

If n is the sum of two consecutively odd integers and less than 100, what is the greatest possibility of n?

98 94 96 99

X^2<1 and="" can="" in="" is="" lie="" range="" span="" the="" tightest="" what="" which="" x="">

-1/10

-1/10

There are 4 boxes colored red, yellow, green and blue. If 2 boxes are selected, how many combinations are there for at least one green box or one red box to be selected?

1 6 9 5

All faces of a cube with an eight-meter edge are painted red. If the cube is cut into smaller cubes with a two-meter edge, how many of the two-meter cubes have paint on exactly one face?

24 36 60 48

In a sequence of integers, A(n)=A(n-1)-A(n-2), where A(n) is the nth term in the sequence, n is an integer and n>=3, A(1)=1,A(2)=1. Calculate S(1000), where S(1000) is the sum of the first 1000 terms.

2 3 4 0

If x^2-16>0, which of the following must be true?

-4>x>4 -4>x<4 -4="" 4="" span="" x="">

Two cyclists begin training on an oval racecourse at the same time. The professional cyclist completes each lap in 4 minutes; the novice takes 5 minutes to complete each lap.How many minutes after the start will both cyclists pass at the same spot where they began to cycle?

10 8 14 12

M,N,O and P are all different individuals; M is the daughter of N; N is the son of ); O is the father of P;

Among the following statements, which one is true?

M is the daughter of P

If B is the daughter of N, then M & B are sisters

If C is the granddaughter of O, then C & M are sisters

P & N are brothers

In the adjoining diagram, ABCD and EFGH are squares of side 1 unit such that they intersect in a square of diagonal length(CE) =1/2. The total area covered by the squares is

Cannot be found 3/2 or1½ 2 15/8 or 1

There are 10 stepping stones numbered 1 to 10 as shown below. A fly jumps from the first stone to the 4th stone from where it started - that is from 1st it would go to 5th & from 5th it would go to 9th and from 9th it would go to 3rd etc. Where would the fly be at the 60th minute if it starts at 1?

1 9 3 5

What is the reminder when 6^17 + 17^6 is divided by 7?

1 6 0 3

In base 7, a number is written only using the digits 0,1,…6. The number 135 in base 7 is 7^2+3*7+5=75 in base 10. What is the sum of the base 7 numbers 1234 and 6543 in base 7?

11101 11110 10111 11011

The sequence {Aₓ} is defined by A₁ = 2 and Aₓ₊₁ = Aₓ + 2x. What is the value of A₁₀₀.

9902 9900 10100 9904

Find the number of rectangles in the adjoining figure(a square is also considered a rectangle):

864 3276 1638 None of these

A,B,C and D go for a picnic. When A stands on a weighing mahine, B also climbs on, and the weight shown was 132 Kg. When B stands, C also climbs on, and the machine shows 130 Kg. Similarly the weight of C & D is found as 102 Kg and that of B and D is 116 Kg. What is D’s weight?

58Kg 78Kg 44Kg Cannot be determined

Roy is now 4 years older than Erik and half of that amount older than Iris. If in 2 years, Roy will be twice as old as Erik, then in 2 years what would be Roy’s age multiplied by Iris’s age?

28 48 50 52

X, Y, Z and W are integers. The expression X-Y-Z is even and the expression Y-Z-W is odd. If X is even what must be true?

W must be odd Y-Z must be odd Z must be odd

Mr and Mrs Smith have invited 9 of their friends and their spouses for a party at the Wakiki Beach Resort. They stand for a group photograph. If Mr Smith never stands next to Mrs Smith(as he says they are always together otherwise), how many ways the group can be arranged in a row for the photograph?

20! 19!+18! 18*19! 2*19!

Tim and Elan are 90 km away from each other. They are starting to move towards each other simultaneously, Tim at a speed of 10 kmph and Elan at a speed of 5 kmph. If every hour they double their speeds, what is the distance that Tim will pass until he meets Elan?

45km 60km 30km 80km

In a rectangular coordinate system, what is the area of a triangle whose vertices have the coordinates (4,0), (6,3) and (6,-3)?

6 7 7.5 6.5

A drawer holds 4 red hats and 4 blue hats. What is the probability og getting exactly 3 red hats or exactly three blue hats when taking out 4 hats randomly out of the drawer and immediately returning every hat to the drawer before taking out the next?

½ 1/8 ¼ 3/8

In how many ways can we distribute 10 identical looking pencil to 4 students so that each student gets at least one pencil?

5040 210 84 None of these

The prime factorization of integer N is A*A*B*C, where A, B and C are all distinct prime integers. How many factors does N have?

12 24 4 6

N is an integer and N>2, at most how many integers among N+2, N+3, N+4, N+5, N+6 and N+7 are prime integers?

1 3 2 4

If P(x)=ax^4+bx^3+cx^2+dx+e has roots at x=1,2,3 and 4, and P(0) = 48, what is p(5)?

48 24 0 50

Given the following information, who is youngest?

C is younger than A; A is taller than B

C is older than B; C is younger than D

B is taller than C; A is older than D

D B C A
https://www.facebook.com/pages/TCS-Latest-Question-Patterns/220986648029637

TCS PATTERN 2013 Reviewed by sambasivan srinivasan on 7:28:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.