Top Ad unit 728 × 90




1.         The metal disks, which are permanently housed in, sealed and contamination free containers are called :
a) Hard Disks               b) Floppy Disk              c) Winchester Disk       d) Flexible Disk
2.         Regarding a VDU, which statement is more correct ?
            a) It is an output device                         b) It is an input device
            c) It is a peripheral device                     d) It is hardware item
3.         A storage area used to store data to a compensate for the difference in speed at which the different units can handle data is : „
     a) Memory                    b) Buffer                       c) Accumulator             d) Address
4.         Which is used for manufacturing chips ?
a)   Bus                         b) Control Unit              c) Semiconductors        d) A and B only
5.         What was the name of the first commercially available microprocessor chip ?
     a) Intel 308                   b) Intel 33                     c) Intel 4004                 d) Motorola 639 .
6.         Ar error in computer data is called :
     a) Chip                         b) Bug                          c) CPU                         d) Storage device
7.         File…………………shrinks the size of a file so it requires less storage space :
a)   Scanning                 b) Synthesizing             c) Defragmenting          d) Compression
8.         Which process checks to ensure the components of the computer are operating and connected properly ?
a) Booting                     b) Processing               c) Saving                      d) Editing
9.         ………………is processed by the computer into information.
     a) numbers                   b) processor                 c) input                         d) data
10.       A website address is a unique name that identifies a specific…….……..on the Web.
     a) Web Browser            b) Web Site                  c) PDA                         d) Link
11.       A device that connects to a network without the use of cables is said to be        
     a) distributed                b) centralized                c) open source              d) wireless
12.       Editing a document consists of reading through the document you've created, then        
a) correcting your errors                                   b) printing it
     c) saving it                                           d) deleting it
13.       The internet allows you to        
a)   send electronic mail
b)   view Web pages
c)   connect to servers all round the world
d)   All of these
14.       Most mail programs automatically complete the following two parts in an e-mail:
a)   From : and Body
b)   From : and Date :
c)   From : and To :
d)   None of these
15.       A Safe Deposit Locker can be canvassed among          
a)   All existing account
b)   Persons below poverty line
c)   Students                    
d)   Jewelers
16.       A kind of serial dot-matrix printer that forms characters with magnetically charged ink sprayed dots
            is called:
a)   Laser Printer
b)   Ink-jet Printer
c)   Drum Printer
d)   Chan Printer

17.       An output device that uses words or messages recorded on a magnetic medium to produce audio response is :
a)   Magnetic tape
b)   Voice response unit
c)   Voice Band
d)   Paper tape
18.       An approach that permits the computer to work on several programs instead of one is :
            a)  One Line thesaurus
b)   Multiprogramming
c)   Over lapped processing
d)   Outline processor.
19.       The term gigabyte refers to :
            a) 1024 bytes                                        b) 1024 kilobytes
c) 1024 megabytes                               d) 1024 gigabyte
20.       A/n ………….Device is any device that provides information, which is sent to the CPU
            a) Input                                                 b) Output
            c) CPU                                                  d) Memory
21.       Which of the following is not an input device ?
a)  OCR
b)  Optical scanners V
c)  Voice Recognition device
d)  COM (Computer Output to Microfilm)
22.       The computer code for the interchange of information between terminals is:
            a) ASCII                                               b) BCD
            c) EBCDIC                                           d) All of these
23.       A byte consists of
a) One bit                                             b)Four bits
c) Eight bits                                          d) Sixteen bits
24.       Information that comes from an external source and fed into computer software is called
            a) Output                                              b) Input
c) Throughput                                       d) Reports
25.       The operating system that is self-contained in a, device and resident in the ROM is .
a)   Batch Operating System                   b) Real Time Operating System
     c)  Embedded Operating System           d) None of there


1.C       2.C       3.B       4.C       5.C       6.B       7.D       8.A       9.D       10.D

11.D     12.A     13.D     14.B     15.D     16.B     17.B     18.C     19.C     20.A

21.D     22.A     23.C     24.B     25.C    

COMPUTER KNOWLEDGE 9-2013-2 Reviewed by sambasivan srinivasan on 9:30:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form


Email *

Message *

Powered by Blogger.