Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

GENERAL AWARENESS QUESTIONS ASKED ON DECEMBER 6 2014 IBPS CLERK EXAMINATION

GENERAL AWARENESS QUESTIONS ASKED ON DECEMBER 6 2014  IBPS CLERK EXAMINATION


Question 1). In MOM first M stands for
Answer- MARS
Question 2). Who is the author of the book 'Playing it my way'
 Answer- Sachin Tendulkar
Question 3).Where is the capital of Sweden?
Answer - Stockholm
Question 4).World chess champion event of 2014 held in ?
Answer - Sochi
Question 5).Where is the headquarter of UNESCO ?
Answer - Paris
Question 6).KLO is active in which state ?
Answer - Assam and West Bengal
Question 7).What is the full form of NPA ?
Answer - Non Performing Assets
Question 8).Who is the lender of last resort for banks in india ?
Answer - RBI
Question 9).What is the full form of URL?
Answer - Uniform Resource Locator
IBPS CLERK EXAM GA & COMPUTER QUESTIONS ASKED IN
6TH DEC. 2014 (MORNING SHIFT)Question 10).What is the full form of KYC?
Answer - Know Your Customer
Question 11).What is the full form of BC?
Answer -Business Correspondent
Question 12).Next Commonwealth summit will be held in ?
Answer - Malta
Question 13).Where was the venue of APEC summit in 2014 ?
Answer - Beijing
Question 14).What is Amortization ?
Answer - The paying off of debt with a fixed repayment schedule in regular installments over a period of time.
Question 15).What is the Duration of PPF account?
Answer - 15 years
Question 16).LRSAM missile is developed by India with the help of which country ? Answer - Israel
Question 17).Which one of the following is non-volatile memory?
Question 18).Which one of the following is not secondary storage?
Question 19).In ms word the footer will be displayed ?
Answer - Bottom of the page
Question 20).Which state has highest rural population ?
Answer - Uttar PradeshQuestion 21).Who is named as the test cricketer of the year?
Answer - Mitchell Johnson
Question 22).dance is from which state ?
Answer - Jammu and Kashmir
Question 23).What is the currency of italy ?
Answer - Euro
Question 24).What is the limit of free ATM transaction under PMJDY ?
Answer - 4
Question 25).What is the Base year for new consumer price index?
Answer - 2010
Question 26).Who is the current health minister ?
Answer- J.P.Nadda
Question 27).Where is the headquarter of SIDBI ?
Answer - Lucknow
Question 28).Manmohan singh to be awarded by which country ?
Answer - Japan
Question 29).Study of fungi is called as ?
Answer - Mycology
Question 30).Which state declared 2015 as the tourism year ?

Answer - Madhya Pradesh

THANKS SOURAV SINGH FACEBOOK IN KUNDANS
GENERAL AWARENESS QUESTIONS ASKED ON DECEMBER 6 2014 IBPS CLERK EXAMINATION Reviewed by sambasivan srinivasan on 6:21:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.