Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

SBI PO 2015 - English Quiz

SBI PO 2015 - English Quiz

In the following questions five alternatives are given for the idiom/ phrase underlined in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.

1.A few days before his death, he made a clean breast of everything.
A)confessed                    
B) took off his shirt
C) suffered                       
D) spoke ill
E)None of these

2.I am done for.
A) ruined                           
B) rewarded
C) answered                     
D) questioned
E)None of these

3.For a healthy and lasting friendship one must be on the level.
A) equally rich                 
B) mentally compatible
C) honest and sincere      
D) ready for sacrifices
E)None of these

4.The foolish young man soon made ducks and drakes of the vast property his father left him.
A) squandered                  
B) distributed
C) spent                            
D) gave in charity
E)None of these

5.All his ventures went to the winds.
A) dissipated                                
B) spread all over
C) got speed of the winds              
D) became well-known
E)None of these

Directions (6-15): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. One of five opts fits the blank appropriately. Find out the appropriate in each case and mark your answer:

We are in the middle of another powerful shift from manufacturing (6) the knowledge era. The twin forces of information technology and globalization, have created (7) fundamental differences in the competitive dynamics of every industry. Physical borders no (8) define markets. The communication revolution has accelerated the movement of goods, services (9) finance. Organizations have the choice of manufacturing at the lowest cost location and (10) their products to market anywhere in the world. Customers have become more (11) and hence their aspirations have risen. There are absolute international benchmarks for (12) of products and services. Response to customer requests has to be not (13) quick, but immediate. The market is prepared to bet on industries that (14) a promise for future growth, including gold rush for the Dot.com (15).

6.
a) in
b) too
c) for
d) to
e) from

7.
a) very
b) much
c) see
d) push
e) move

8.
a) strength
b) longer
c) world
d) move
e) aware

9.
a) and
b) for
c) with
d) from
e) in

10.
a) muscle
b) move
c) go
d) get
e) from

11.
a) vary
b) very
c) many
d) aware
e) awareness

12.
a) quantify
b) measure
c) qualify
d) quarrel
e) quality

13.
a) swayed
b) very
c) finer
d) good-will
e) backing

14.
a) see
b) strength
c) see
d) sense
e) show

15.
a) move
b) strength
c) world
d) muscle
e) ages

Answers:


1.A
2.A
3.C
4.C
5.A
6.D
7.A
8.B
9.A
10.B
11.D
12.E
13.B
14.E

15.C


Read more: http://www.bankersadda.com/2015/04/sbi-po-2015-english-quiz_22.html#ixzz3YC8jBdZZ
SBI PO 2015 - English Quiz Reviewed by sambasivan srinivasan on 9:13:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.