Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

COMPUTER AWARENESS

http://www.pappulal.com/practice-papers/bank/computer-and-marketing-awareness-for-bank-exams.html#

Question 1:
Marketing covers:
(1) The Right Approach
(2) The Public Approach
(3) The Production Approach
(4) The Profit Approach
(5) All of the above
Ans. (5)
Question 2:
If a bank or some agency is exposing its customers to its various other services also, it will be known as:
(1) Cross-selling
(2) Market Research
(3) Customer Relationship Extension
(4) Competition
(5) Business Promotion
Ans. (1)
Question 3:
When creating a computer program, the designs the structure of the program.
(1) End user
(2) System Analyst
(3) Programmer
(4) All of the above
(5) None of these
Ans. (3)
Question 4:
A computer program that converts an entire program into machine language at one time is called a/an:
(1) Interpreter
(2) Simulator
(3) Characters
(4) Numbers
(5) None of these
Ans. (1)
Question 5:
The of a system includes the programs or instructions.
(1) hardware
(2) icon
(3) information
(4) software
(5) None of these
Ans. (4)
Question 6:
Back up of the data files will help to prevent
(1) loss of confidentiality
(2) duplication of data
(3) virus infection
(4) loss of data
(5) None of these
Ans. (4)
Question 7:
Text in a column is generally aligned
(1) justified
(2) right
(3) centre
(4) left
(5) None of these
Ans. (1)
Question 8:
Text in a column is generally aligned
(1) justified
(2) right
(3) centre
(4) left
(5) None of these
Ans. (1)
Question 9:
In order to save an existing document with a different name you need to_____.
(1) Retype the document and give it a different name
(2) Use the Save as… command
(3) Copy and paste the original document to a new document and then save
(4) Use Windows Explorer to copy the document to a dif¬ferent location and then re¬name it
(5) None of these
Ans. (2)
Question 10:
A(n) ____ provides commands for writing software that is translated to the detailed step-by-step instructions executed by the processor to achieve an objective or solve a problem.
(1) Programming language
(2) Software patch
(3) Presentation language
(4) All language
(5) None of these
Ans. (1)
Question 11:
What would you do to highlight a word ? You position the cursor next to the word, and then_____
(1) Drag mouse while holding button down
(2) Click mouse once
(3) Roll mouse around
(4) Roll and then click mouse
(5) None of these
Ans. (1)
Question 12:
What would you do to highlight a word ? You position the cursor next to the word, and then_____
(1) Drag mouse while holding button down
(2) Click mouse once
(3) Roll mouse around
(4) Roll and then click mouse
(5) None of these
Ans. (1)
Question 13:
Which of the following terms is related to a computer’s memory:
(1) CPU
(2) Monitor
(3) RAM
(4) LAN
(5) ROM
Ans. (3)
Question 14:
Mathematical problems can be effectively produced using:
(1) Apple
(2) Cobol
(3) MS Express
(4) MS Equation
(5) None of these
Ans. (4)
Question 15:
Which of these modulates and demodulates signals, as while using the internet?
(1) FORTRAN
(2) HTML
(3) TDM
(4) PROLOG
(5) MODEM
Ans. (5)

Read more: http://www.pappulal.com/practice-papers/bank/computer-and-marketing-awareness-for-bank-exams.html#ixzz3b3lOJ83b
COMPUTER AWARENESS Reviewed by sambasivan srinivasan on 6:17:00 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.