Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

03/04/2016 RRB NTPC MORNINGS SHIFT EXAM G.K QUESTION :::

03/04/2016 RRB NTPC MORNINGS SHIFT EXAM G.K QUESTION :::
1.Which is not an Operating system(options :OS x,win 98,C++,Windows 7)?
Ans: C++
2.Which Vitamin responsible for Blood Clotting?
Ans: Vitamin K
3.Longest river in India which do not fall in sea?
Ans: Yamuna
4.Longest railway destination of India?
Ans: Dibrugarh to Kanyakumari.
5.Chipko movement started from where in India?
Ans: Rajasthan
6.Male is the capital of which country?
Ans: Republic of Maldives
7.What is Serbian Index?
Ans: capitalization-weighted price index
8.what is the capital of Uganda?
Ans: Kampala
9.Most Peaceful country according to 2015 peace index?
Ans: Iceland
10.Mica is abundant in which state of India?
Ans: Jharkhand
11.where is Orang Park situated ?
Ans: Assam
12.Cleanest city of India?
Ans: Mysuru
13.New Member of World Trade Organisation?
Ans: Afghanistan
14.H20 is water then what is KOH?
Ans: Potassium Hydroxide
15.1998 pokaran test operation name?
Ans: Operation Shakti
16.Madhubani Paintings Indicates?
Ans: Forest of Honey
17.What is MakarSakranti?
Ans: Festival
18.Which crop is produced at highest quantity in India?
Ans: Rice
19.archipelagos means?
Ans: A group of small Icelands
20.What is Planet X?
Ans: Nibiru cataclysm


https://www.facebook.com/
03/04/2016 RRB NTPC MORNINGS SHIFT EXAM G.K QUESTION ::: Reviewed by sambasivan srinivasan on 7:28:00 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.