Header Ads

IBPS CLERKS --- SUMMITS INTERNATIONAL

Topic of Quiz is based on "Summits International" section from the Capsule. So, lets come and start the 20-20 Quiz. 



Question 1. 13th Meeting of Inter-Governmental Commission (IGC) with Kazakhstan held in?
Answer. Astana, Kazakhstan

Question 2. 9th BRICS Summit held in?
Answer. Xiamen, China. The theme was "Stronger Partnership for a better future".

Question 3. 7th ASEM (Asia–Europe Meeting) Economic Ministers’ Meeting held in?
Answer. Seoul, South Korea Theme: ‘Innovative Partnership for Inclusive Prosperity’

Question 4. 7th Meeting of BRICS Trade Ministers held in?
Answer. Shanghai, China

Question 5. A Model United Nations (MUN) Regional Conference held at?
Answer. Kathmandu

Question 6. 12th G20 Summit 2017 held in?
Answer. Hamburg, Germany 

Question 7. Meeting of BRICS Ministers of Education held in?
Answer. Beijing, China

Question 8. 7th edition of SAARC Artists Camp & Exhibition of Paintings held in?
Answer. Kathmandu

Question 9. 22nd World Petroleum Congress (WPC) International Conference held in?
Answer. Istanbul, Turkey

Question 10. 2017 BRICS Youth Forum opened in?
Answer. Beijing, China. Theme was 'Enhance BRICS Partnership, Promote Youth Development'.

Question 11. Indian Ocean Conference 2017 on the theme peace, progress, & prosperity held in?
Answer. Colombo, Sri Lanka

Question 12. Summit of G-7 interior ministers centered on security issues in the fall will be in?
Answer. Italy will host

Question 13. 15th Ministerial Meeting of Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical & Economic Cooperation (BIMSTEC) held in?
Answer. Kathmandu, Nepal.

Question 14. Meeting of Heads of Govts. of SCO Member States on prevention & elimination of emergency situation held in?
Answer. Choplon Ata in Kyrgyz Republic (Home Minister Rajnath Singh lead India)

Question 15. International Military Music Festival "Spasskaya Tower" is the parade of the best military music bands of Russia & other countries that takes place every year at?
Answer. Red Square in Moscow.

Question 16. Defense entity of Hinduja Group flagship company Ashok Leyland signed MoU with Rosoboronexport in? 
Answer. Russia

Question 17. Saudi Arabia & Britain signed a framework deal for military cooperation in?
Answer. Red Sea port city of Jeddah

Question 18. Turkey signed a deal with Russia to buy S-400 missile defence systems. Deal held in?
Answer. Istanbul, Turkey 

Question 19. 2nd Seminar on ‘MAKE’ projects for Indian Army was held in? (NATIONAL)
Answer. New Delhi

Question 20. Defence Accounts Department (DAD) organized its first Synergy Conference on Defence Pensions in? (NATIONAL)
Answer. New Delhi

THANKS: BANKERS ADDA.  BEST WISHES

No comments

Powered by Blogger.