Header Ads


Question 1.
International mango festival is celebrated in which of the following city in India? 
A. Mumbai
B. Chennai
C. Cochin
D. New Delhi
Ans. D

Question 2.
Which of the following award is not given to Literature field? 
A. Sahitya academy award
B. Man Booker award
C. Dhanvantri award
D. Saraswati Samman award
Ans. C

Question 3.
Dodoma is the capital city of which of the following country? 
A. Tunisia
B. Tanzania
C. Somalia
D. Nigeria
Ans. B

Question 4.
What is the tagline of Andhra Bank? 
A. Where India Banks
B. Relationship Beyond Banking
C. A Friend you can bank upon
D. Your Perfect Banking Partner
Ans. A

Question 5.
Which of the following is the autobiography of Indian Hockey Player Dhyan Chand? 
A. Dreams
B. Sunshine
C. Hockey journey
D. Goal
Ans. C

Question 6.
Pravasi Bharatiya Diwas has celebrated annually on which of the following days? 
A. January 25
B. January 19
C. January 9
D. January 5
Ans. C

Question 7.
Shora is the parliament of which of the following country? 
A. Australia
B. Afghanistan
C. Algeria
D. Albania
Ans. B

Question 8.
Headquarter of (UNWTO) United Nation's World Tourism Organisation is located in? 
A. Geneva, Switzerland
B. Rome, Italy
C. Madrid, Spain
D. London, UK
Ans. C

Question 9.
Manipuri girl, Laishram Saritha Devi belongs to which of the following games? 
A. Wrestler
B. Boxer
C. Cricketer
D. Hockey player
Ans. B

Question 10.
In FICCI, first 'I' and Second 'C' represents which of the following? 
A. Industry and Chambers
B. Indian and Chambers
C. Indian and Commerce
D. Industry and Commerce
Ans. C

No comments

Powered by Blogger.