Header Ads


Question 1.

Nathpa Jhagri Dam in Himachal Pradesh is built across which of the following rivers?
A. River Godavari
B. River Sutlej
C. River Indus
D. River Chenab
Ans. B

Question 2.

Mudiyettu is the traditional folk dance drama of which Indian state?
A. Karnataka
B. Kerala
C. Andhra Pradesh
D. Maharashtra
Ans. B

Question 3.

The book " War and Diplomacy in Kashmir" was authed by?
A. C Dasgupta
B. Khushwant Singh
C. Anwar Singh
D. RK Narayanan
Ans. A

Question 4.

Kempegowda International Airport is located in which of the following city?
A. Mumbai
B. Hyderabad
C. Bangalore
D. Chennai
Ans. C

Question 5.

World's teachers day is celebrated on?
A. September 5
B. October 5
C. November 5
D. August 5
Ans. B

Question 6.

Prathama Grameen bank is an RRB sponsored by which of the following public sector bank?
A. Andhra bank
B. Oriental bank of commerce
C. Syndicate bank
D. Dena bank
Ans. C

Question 7.

Nichigin for short is the nickname of which of the following bank?
A. Bank of America
B. Bank of Japan
C. Bank of China
D. Bank of Canada
Ans. B

Question 8.

In SARFAESI act, what does the letter R stand for?
A. Reconstruction
B. Residential
C. Remuneration
D. Restructuring
Ans. A

Question 9.

Barak valley is situated in which state?
A. Assam
B. Bihar
C. Chandigarh
D. Haryana
Ans. A

Question 10.

Which of the following is the currency of the country Somalia?
A. Somali dollar
B. Somali pound
C. Somali Shilling
D. Somali rubble
Ans. C
source:bankexamtoday.com    thanks

No comments

Powered by Blogger.