Header Ads

ANTONYMS --- PO LEVEL


IDENTIFY THE ANTONYM:

1.         Resplendent
            a) Tired            b) Sad              c) Dull              d) Empty

2.         Picayune
            a) Plentitude     b) Significant    c) Worthy         d) Parody

3.         Sardonic
            a) Scornful        b) Pleasant       c) Rake            d) Soared

4.         Nifty
            a) Smart           b) Dowdy          c) Inefficient     d) Eager

5.         Urbane
            a) Unassuming                         b) Showy          c) Rustic          d) Uneducated

6.         Dullard
            a) Quick           b) Intense         c) Blizzard        d) Curious

7.         Puerile
            a) Matured        b) Impure          c) Aggressive   d) Childish

8.         Buffoon
            a) Cyclone        b) Quick           c) Intelligent     d) Slim

9.         Underling
            a) Boss            b) High             c) Elder                        d) Above

10.       Onerous
            a) Burdensome             b) Curious        c) Easy            d) Precious

11.       Lassitude
            a) Grief             b) Surprise       c) Grandeur      d) Stamina

12.       Emulous
            a) Weak           b) Biased          c) Original        d) Crooked

13.       Motley
            a) Uniform        b) Disorganised                        c) Small            d) Grand

14.       Concatenated
            a) Detached      b) Natural         c) Unbiased      d) Blissful

15.       Jerk
            a) Fair              b) Intelligent     c) Ugly             d) Uneducated

16.       Unctuous
            a) Flattering      b) Objective                  c) Biased          d) Mundane

17.       Counteractive
            a) Superb         b) Attractive      c) Simple          d) Cooperative

18.       Affable
            a) Surly                        b) Weak           c) Gullible         d) Distorted

19.       Clemency
            a) Necessity     b) Amnesty       c) Sternness     d) Goodwill

20.       Occult
            a) Open            b) Hidden          c) Respectful    d) Regional

21.       Etiolated
            a) Sparkling      b) Suppressed c) Depressed    d) Humiliated

22.       Sundar
            a) Placate         b) Appease       c) Disdain         d) Unite

23.       Quotidian
            a) Rare             b) Unrelated      c) Detached      d) Imposed

24.       Quiescent
            a) Intolerant      b) Turbulent      c) Faithful         d) Dissatisfied

25.       Irascible
            a) Corrigible     b) Cordial         c) Retrievable   d) Soothing

26.       Laity
            a) Uncommon   b) Impressive   c) Aristocracy   d) Exciting

27.       Trammel
            a) Shout           b) Obey                        c) Encourage    d) Depress

28.       Blase
            a) Imbalanced               b) Temperamental         c) Impressed    d) Ugly

29.       Torpor
            a) Silence         b) Solution        c) Creation       d) Hysteria

30.       Obfuscate
            a) Suffocate      b) Clarify          c) Mystify         d) Modify

31.       Gumption
            a) Apathy          b) Confusion     c) Destruction   d) Inclusion

32.       Rambunctious
            a) Controlled     b) heavenly       c) Simple          d) Peaceful

33.       Cogent
            a) Jarring         b) Illogical        c) Astray          d) Inaudible

34.       Ataraxy
            a) Destruction   b) creation        c) Turmoil         d) Patience

35.       Dastard
            a) Innocent       b) Single-minded           c) Active           d) Upright

36.       Routine
            a) Normal         b) Aberration     c) Actuate         d) Abysmal

37.       Hedonist
            a) Cardigan      b) Puritan         c) Negative       d) Spiritual

38.       Truncate
            a) Push            b) Break           c) Divide           d) Join

39.       Abstruse
            a) Complex       b) Elysian         c) Profound       d) Elementary

40.       Accessible
            a) Free             b) Recession    c) Approachable            d) Unapproachable

41.       Balm
            a) Soothe          b) Placate         c) Facify           d) Irritant

42.       Banter
            a) Joke             b) Barrister       c) Barricade      d) Be serious

43.       Revel  
            a) Luxuriate      b) Enjoy            c) Sunshine      d) be infuriated

44.       Spur
            a) Hinder          b) Obtuse         c) Repel           d) Bolster

45.       Cherubic
            a) Drive                        b) Bestial          c) Avoid            d) Mob

46.       Boorish          
            a) Urbane         b) Rude                        c) Course         d) Boring

47.       Porous
            a) Ore              b) Dull              c) Boring          d) Impregnable

48.       Bravado
            a) Act               b) Pretend        c) Fool              d) Intrepid

49.       Stoic
            a) Perceived                 b) Bristling        c) Ageing         d) Docile

50.       Brusque
            a) Curt              b) Rude                        c) Short                        d) Pleasant

ANSWERS

Antonyms:

1.c       2.b       3.b       4.c       5.c       6.a       7.a       8.c       9.a       10.c     

11.d      12.c      13.a      14.a      15.b      16.b      17.d      18.a      19.c      20.a     

21.a      22.d      23.a      24.b      25.b      26.c      27.c      28.c      29.d      30.b     

31.a      32.a      33.b      34.c      35.d      36.b      37.d      38.d      39.d      40.d     


41.d      42.d      43.d      44.a      45.b      46.a      47.d      48.d      49.b      50.d


No comments

Powered by Blogger.