Header Ads

SBI PO 2019 --ENGLISH - WORD REPLACEMENT

Directions (1-15): In each of the following questions four words are given in bold. Which of the following words must replace each other so that the sentence becomes contextually correct and meaningful. If the sentence is correct as it is, choose option (e) as your answer 

Q1. (1) Although you never (2) implicit I could use your car, your permission was (3) stated when you (4) handed me your car keys.
 1-4
 2-3
 2-4
 3-4
 All are correct
Solution:
'Implicit' and 'stated' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q2. Even though a (1) stopped of the (2) senators agreed with the ordinance, seven (3) dissenting lawmakers (4) majority the law from passing. 
 1-4
 2-4
 2-3
 1-3
 All are correct
Solution:
'Stopped' and 'majority' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q3. The (1) teacher ended up (2) project the 20 students into (3) groups of four so that they could complete the (4) splitting on time.
 1-4
 2-3
 2-4
 1-2
 All are correct
Solution:
'Project' and 'splitting' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q4. The (1) handshake between the two (2) men was their implicit (3) terms to the (4) agreement of the contract.
 1-2
 3-4
 2-4
 1-3
 All are correct
Solution:
'Terms' and 'agreement' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q5. While you (1) shouldn’t be too (2) aggressive, it doesn’t do you any good to be too (3) unassertive either, as you should be (4) willing to say what’s on your mind.
 2-4
 1-4
 3-4
 1-3
 All are correct
Solution:
All are correct

Q6. My father (1) disapproval me a look of (2) gave when he (3) learned that I had (4) gotten into a fight at school.
 2-4
 1-2
 1-3
 3-4
 All are correct
Solution:
'Disapproval' and 'gave' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q7. If the (1) contractor doesn’t (2) flooring the water leak rather (3) quickly, all of the new(4) tackle in the house will be ruined.
 1-2
 1-3
 3-4
 2-4
 All are correct
Solution:
'Flooring' and 'tackle' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q8. I was (1) unassertive when I was (2) adult, but as an (3) young I’ve learned how to do and say (4) what I want without fear.
 1-4
 2-4
 2-3
 1-3
 All are correct
Solution:
'Adult' and 'young' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q9. The (1) disapproval of the (2) people means nothing to a (3) tyrant that rules his country with an iron fist and does (4) whatever he pleases.
 1-2
 2-4
 3-4
 1-3
 All are correct
Solution:
All are correct

Q10. Before the (1) right, plantation (2) owners believed they had the implicit (3) war to sell(4) slaves as their personal property.
 2-3
 1-3
 2-4
 1-4
 All are correct
Solution:
'Right' and 'war' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q11. A (1) laser was used to (2) artery the patient’s (3) cauterize, but the burning (4) procedure did not work.
 1-4
 2-4
 1-2
 2-3
 All are correct
Solution:
'Artery' and 'cauterize' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q12. Because the (1) present wasn’t (2) attorney at the court proceeding, the (3) hearing was (4) scheduled for another day.
 1-2
 2-4
 3-4
 2-3
 All are correct
Solution:
'Present' and 'attorney' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q13. (1) Defensive driving courses (2) helped students learn how to (3) protect themselves from (4) others on the road.
 1-2
 2-4
 2-3
 3-4
 All are correct
Solution:
All are correct

Q14. The (1) courageous firefighters (2) rushed into the (3) trapped building to save the (4) burning women and children.
 1-2
 2-4
 3-4
 1-3
 All are correct
Solution:
'Trapped' and 'burning' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.

Q15. The (1) rough mountain (2) vigorous had (3) worn out even the (4) hike athletes in the group.
 2-3
 3-4
 1-2
 2-4
 All are correct
Solution:
'Vigorous' and 'hike' should be interchanged to make the sentence meaningful both grammatically and contextually.


No comments

Powered by Blogger.