Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

ENGLISH 1 TO 20

English Language

        Directions (1-5):  Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it.  The error, if any, will be in one part of the sentence.  The number of that part is the answer, if there is no error, the answer is e) i.e., ‘No error’. (Ignore errors of punctuation, if any).

1.   Mangal Pandey was well known/a) because he was involved/b) in the initial stages/c) of the Indian rebellion./d) No error e)

2.   Most of the Indian populations still lives/a) in its villages and thus the contribution of/b) agriculture to Indian economy/ c) becomes very important./d) No error e)

3.   Catherine’s grandfather always/a) lost his balance while walking/b) and would be found fallen/c) on the road./d) No error e)

4. Her doctor was/a) annoyed because she/b) ignore her health/c) even after being hospitalized twice./d) No error e)

5.   Raghav was worry./a) about telling his parents/b) that he wanted to move out/c) and live independently./d) No error e)

        Directions (6-10): Each question below has a blank, each blank indicating that something has been omitted.  Choose the word that best fit the meaning of the sentence as a whole.

6.   Rohit _____ a huge library and has a large collection of books in it.
      a) wants                 b) has                          c) wanted        d) had              e) needs

7.   Rachna liked her room to be exactly the way she left it and she would _____ allow anyone to touch her things.
      a) always               b) sometimes               c) willingly      d) never          e) certainly

8.   Elephants are the largest living land animals _____ earth today.
      a) in                       b) and                          c) on                d) like              e) at

9.   Josephine was elated because the doctor confirmed the news _____ her pregnancy.
      a) like                    b) of                            c) with             d) after                        e) in

10. It _____ been estimated that there may be many millions of species of plants, insects and microorganisms still undiscovered in tropical rainforests.
      a) have                   b) will                          c) should         d) has              e) shall

        Directions (11-15):  In each question below, four words printed in bold type are given.  These are numbered a), b), c), and d).  One of these words printed in bold might either be wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence.  Find out the word that is inappropriate or wrongly spelt, if any.  The number of the word is your answer.  If the words printed in bold are correctly spelt and appropriate in the context of the sentence then mark e) i.e., ‘All correct’ as your answer.

11. The Kidnappers/a) asked for ransom/b) and threatened/c) to kill Mr. Gopalan’s son if their demands/d) were not met.  All correct e)

12. Ramesh spiled/a) juice all over Raj’s new/b) clothes and did not even care/c) to apologise./d) All correct e)

13. Ravi met/a) with an accident/ b) and broke/c) his leg the day he bought/d) his new car.  All correct e)

14. Daisy loved/a) Children and so she would distribute/b) sweets in an orphanage/c) on her birthday./d) All correct e)

15. Roshni wanted/a) to play/b) with her pet dog and so she started/c) throwing tantrums./d) All correct e)

     Directions (16-20):  Rearrange the following eight sentences / group of sentences A, B, C, D, E, F, G and H in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the questions given below them.
A.       During the examination the invigilator noticed the chits and despite Rajesh’s plea for innocence asked him to leave the examination hall.
B.        At this point Ravish realized his mistake and felt guilty, so he immediately confessed his misdeed to the invigilator and left the examination hall.
C.        Rajesh forgave Ravish because Ravish had not only accepted his mistake on time but also had not let Rajesh be punished for the wrong reason.
D.       Ravish and Rajesh were in college and had been friends since childhood.  However, Ravish did not trust Rajesh.
E.        Another student Satish who had seen Ravish hiding something in Rajesh’s desk stood up and informed the invigilator of what he had seen.
F.         One day Ravish decided to test Rajesh’s friendship and so during one of the college examinations Ravish went early to class and hid some chits in Rajesh’s desk.
G.       Rajesh did not believe Satish, instead was furious that Satish had falsely blamed his friend and agreed that he would leave his examination only if Ravish was kept out of the matter.
H.       After the examination was over Ravish apologized to Rajesh and promised that he would be a good friend from then onwards.

16. Which of the following should be the FIFTH sentence after the rearrangement?
        a) G                     b) H                 c) E                  d) D                 e) C

17. Which of the following should be the FOURTH sentence after the rearrangement?
        a) C                      b) D                 c) E                 d) F                 e) G

18. Which of the following should be the EIGHTH (LAST) sentence after the rearrangement?
        a) A                      b) B                 c) C                 d) D                 e) E

19. Which of the following should be the FIRST sentence after the rearrangement?
        a) A                      b) B                 c) C                 d) D                 e) F

20.  Which of the following should be the SECOND sentence after the rearrangement?

        a) A                      b) B                 c) G                 d) F                 e) E
ANSWERS
1. a       2.a       3.c       4.c       5.a       6.b       7.d       8.c       9.b       10.d     11.e     12.a     13.b     14.b
15.e                 16.a     17.c     18.c     19.d     20.d
ENGLISH 1 TO 20 Reviewed by sambasivan srinivasan on 5:45:00 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.