Top Ad unit 728 × 90

Recent

recent

Software Company interviews -- a few questions

I am happy to post a few questions that are normally asked in software company interviews. I thank Mr. S Nagarajan, adviser of Ammas.com for his guidance regarding these questions.

1.What do you know about our company?

Ans: You can tell whatever you were able to know about the company. You can know more about any company from its website, newspaper reports and through discussion with others who are in the field.

2)Why are you leaving your present job?

Ans:a)There is no chance for growth at my current employer.I am looking for a company with long term growth opportunities.

b)There is no challenge in the work done in that company.

c)Due to my company amalgamation along with another company. My department is to be relocated. I was also give the option of moving, but I do not wish to relocate.

3)What are your goals for the future of the company?

Ans:My long term goals are to find a company where I can grow, continue to learn, take on increasing responsibilities and be a positive contributor to grow fast our company.

4)What are your greatest strengths?

Ans:My greatest strength is maximizing the efficiency of my work and smooth approach with the customers with proper guiding.

5)What is your greatest weaknesses?

Ans:I get so excited and caught up in my work that I forget that my family life should be my number one priority.

6)How do you handle pressure and stress?

Ans:I find that I work better under pressure, I am the type of person that diffuses stress and enjoy the challenges how to tackle.

7) What activities do you participate in on your free time?

Ans: I participate in the welfare measures of my area association on weekly holidays and other holidays. I also educate poor people about the benefits of banking, insurance transactions.

8) Do you have any problems working with female boss?

Ans: I have no problem in working with my female boss and obey her orders.

Software Company interviews -- a few questions Reviewed by sambasivan srinivasan on 3:03:00 PM Rating: 5

2 comments:

Astrogs (Gurdeep Singh) said...

This post will be helpfull for lot of people.
http://astrogs2010.blogspot.com/

Sambasivan.S said...

Gurdeep singh: Thanks for your comments. I saw your blog. it is good.

In fact I also give advice on astrological issues in www.ammas.com

thanks

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.