Header Ads

ENGLISH -- COLUMN BASED -- NEW PATTERN QUESTIONS

Directions (1-15): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B and C and in the second column the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination or none of them connects, mark (e), i.e. “None of the above” as your answer. 

Q1. 

 A-E
 A-E and C-D
 B-F and C-D
 B-F
 None of the above
Solution:
'B-F' and 'C-D' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q2. 

 B-D
 A-F
 A-F, C-E and B-D
 A-F and C-E
 None of the above
Solution:
'A-F' and 'C-E' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q3. 

 A-E, B-F and C-D
 A-E and C-D
 A-E and B-F
 C-D
 None of the above
Solution:
'A-E' and 'B-F' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q4. 

 A-E
 B-F
 C-D
 A-E and B-F
 None of the above
Solution:
'C-D' is the correct combination here and thus makes a meaningful sentence.

Q5. 

 A-E, C-F and B-D
 B-F
 C-D and B-F
 C-D, B-F and A-E
 None of the above
Solution:
'A-E', 'B-F' and 'C-D' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q6. 

 C-D
 A-E
 A-E and B-F
 B-F
 None of the above
Solution:
'C-D' and 'A-E' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q7. 

 A-E and B-F
 A-E, C-D and B-F
 B-F and C-D
 C-E, A-F and B-D
 None of the above
Solution:
'A-E', 'B-F' and 'C-D' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q8. 

 A-F, B-D and C-E
 B-D and C-E
 B-D
 A-F and C-E
 None of the above
Solution:
'A-F' and 'C-E' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q9. 

 A-E and B-F
 A-E
 C-D
 C-D and B-F
 None of the above
Solution:
None of the above

Q10. 

 C-E
 A-F, B-D and C-E
 A-F and B-D
 B-D
 None of the above
Solution:
'A-F', 'C-E' and 'B-D' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q11. 

 C-D and A-E
 A-E and B-F
 C-D
 B-F
 None of the above
Solution:
'C-D' is the correct combination here and thus makes a meaningful sentence.

Q12. 

 B-F
 A-E
 C-D
 A-E and B-F
 None of the above
Solution:
None of the above

Q13. 

 A-E and B-F
 C-D
 C-D and B-F
 B-F
 None of the above
Solution:
'B-F' and 'C-D' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q14. 

 A-E and B-F
 A-E, B-F and C-D
 C-D
 B-F
 None of the above
Solution:
'A-E', 'B-F' and 'C-D' are the correct combinations here and thus make meaningful sentences.

Q15. 

 A-E
 A-E and C-D
 C-D
 B-F
 None of the above

No comments

Powered by Blogger.