Top Ad unit 728 × 90




No. starts from 41
41. As per recent newspaper reports, which one of the following countries has signed highest number of deals to get global project finance ? 
(A) Australia 
(B) USA 
(C) Saudi Arabia 
(D) India 
(E) None of these 

42. Which of the following terms is used in Banking Field ? 
(A) Interest Rate Swap 
(B) Input Devices 
(C) Sedimentary 
(D) Zero Hour 
(E) Privilege Motion 
Ans : (A) 

43. On which one of the following issues can SEBI penalize any company in India ? 
1. Violation of Banking Regulation Act. 
2. Violation of foreign portfolio investment guidelines. 
3. For violation of Negotiable Instrument Act. 
(A) Only 1 
(B) All 1, 2 and 3 
(C) Only 1 and 2 
(D) Only 2 and 3 
(E) Only 2 

44. In the opinion of the Governor of Reserve Bank of India, which one of the following is the reason owing to which India’s inflation is accelerating ? 
(A) Excess liquidity in market 
(B) Speculation in essential goods 
(C) Higher food cost 
(D) Commodities futures 
(E) None of these 

45. In opinion of the RBI, which one of the following is/are a threat to the smooth functioning of Indian Companies ? 
1. Rising input costs. 
2. High interest rates. 
3. Inflation only. 
(A) Only 1 
(B) Only 2 
(C) Only 1 and 2 
(D) All 1,2 and 3 
(E) None of these. 

46. Expand the term ALM as used in Banking/Finance sector ? 
(A) Asset Liability Mismatch 
(B) Asset Liability Maturity 
(C) Asset Liability Management 
(D) Asset Liability Manpower 
(E) None of these 

47. The RBI has asked banks to spell out their policy, procedures and size of the business on which of the following aspects of banking ? 
(A) On-shore banking 
(B) Off-shore banking 
(C) Investments in secondary market 
(D) Wealth management 
(E) None of these 

48. Which of the following organizations has given a US $ 1•72 billion loan to India to build roads in rural areas ? 
(A) Asian Development Bank 
(B) International Monetary Fund 
(C) Bill Gates Foundation USA 
(D) World Bank 
(E) None of these 

49. Who amongst the following has asked banks to adopt ‘six step’ approach to prevent diversion of funds by the companies ? 
(A) Company Registrar 
(C) RBI 
(E) All of these 
Ans : (C) 

50. Which one of the following countries has been invited to join BRIC ? 
(A) Indonesia 
(B) Bangladesh 
(C) South Africa 
(D) China 
(E) Argentina 

41.D 42.A 43.E 44.A 45.D 46.C 47.D 48.D 49.C 50.C
BANKING RELATED GENERAL AWARENESS - 2011 THREE (EXPECTED QUESTIONS) Reviewed by sambasivan srinivasan on 10:35:00 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Bank Exams © 2009
Technology PartnerNiralcube

Contact Form


Email *

Message *

Powered by Blogger.