Header Ads

REGIONAL RURAL BANK --P.O. INTERVIEW

PL SEE THE LINKS GIVEN

ALSO GO THROUGH BANKING RELATED GENERAL AWARENESS BLOGS IN WWW.SBANK.IN     Search on Top. 

If you want to take a mock interview for 15 minutes over phone (free)  please send email to samba.ssivan@gmail.com  giving your educational qualifications, year of completing graduation etc

http://www.bankinterview.in/frequently-asked-ques



However Pl prepare for the following. 

1. Why u prefer banking now and not earlier. 

2.,your experience in teaching.__elaborate. 

3. Demonetisation plus and minus from got angle, public angle. 

4.*your views on Jallikattu.  Is it right for got to yield to pressures.? 

5. What is the re of an officer? 


6. Future of economy in ur view. 

7. How banks helped the govt in Demonetisation. 

8. Qualities of successful leader. 

9. Your role model. 

10. Bancassurance

11. Send, stock exchanges,  mutual funds

12.*why she we select u? 


Congrats I am giving below a few links which will be of use for you:














I am sharing the questions which were asked during my interview for IBPS PO:

Location : Indian Overseas Bank, Zonal Office - Chennai

Q1 : Hello Shyam!! Take your seat
Ans : Wished the board (4 male members and 1 female member) and sat down

Q2 : Tell me your experience about training students of this generation?
Ans : Told them it was equally challenging and interesting. Shared few of my experiences at top universities (All positive)

Q3 : How many banks are there in your locality?
Ans : 3 (SBI, BOI and Vijaya Bank)

Q4 : Which is the biggest problem in the current banking industry
Ans : NPA

Q5 : What is NPA and tell me the ways to reduce NPAs?
Ans : Answered. DRT, Lok Adalats, Recovery camps, Compromise packages, writing off, etc

Q5 : What kind of loans can you write off?
Ans : Sorry sir! I don't know

Q6 : If you are in the banking sector, rate the following qualities : Honesty, Work Knowledge, some other two qualities (i do not remember)
Ans : Honesty comes first and then Work Knowledge. 

Q7 : Do you think we can recover the loans from Mallaya?
Ans : No. Stated few points related to extradition and legal process.

Q8 : Which Coaching institute?
Ans : I prepared myself by taking advice from eminent persons whom I came to know through SMART.

The female member did not ask any question. Except one, the remaining three had a very average communication. There were lot of grammatical errors when the questioned me (I just ignored them)

No comments

Powered by Blogger.